Συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Καναδά κ. Γεώργιο Μαραφάτσο είχε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της Λακωνίας στον τουριστικό, πολιτιστικό και επενδυτικό τομέα και στη σύσφιξη των σχέσεων με την ομογένεια.

Ο κ. Μαραφάτσος ενημέρωσε την αντιπεριφερειάρχη για τη δημιουργία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών και Λακωνικού Μουσείου στο κέντρο της Αμερικής, προσκαλώντας την στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ. Την συνεχάρη επίσης “για το μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Λακωνία και για τις άοκνες προσπάθειές της για τη δημιουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης”.

Τόσο η κ. Τζανετέα όσο και ο πρόεδρος της Παλλακωνικής δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για την προώθηση της Λακωνίας στο εξωτερικό και τη διατήρηση των δεσμών των λακώνων με τον τόπο καταγωγής τους.