Με τους αγώνες αντοχής έκλεισε η 30ή Σπαρτακιάδα: Πανηγυρική βράβευση Καλκάνη στο Ξηροκάμπι

Η 30ή Ποδηλατική Σπαρτακιάδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου σε συνδιοργάνωση του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου και της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Χθες Κυριακή, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκαν και οι ποδηλατικοί αγώνες αντοχής συνολικής απόστασης 25 χλμ, στη διαδρομή γυμνάσια Σπάρτης – Μυστράς – Σπάρτη – ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου – Αμύκλες – Παρόρι – Ξηροκάμπι.

Νωρίτερα στο Ξηροκάμπι είχαν προηγηθεί το ετήσιο μνημόσυνο προς τιμήν των ευεργετών της δημοτικής ενότητας Φάριδος, αλλά και οι επίσης καθιερωμένοι την ημέρα αυτή παιδικοί αγώνες δρόμου με συμμετοχές από τα σχολεία της περιοχής.

Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης, που συμπληρώνει φέτος τριάντα χρόνια, αποτέλεσε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον γιατρό Σταύρο Καλκάνη για την προσφορά του στη Σπαρτακιάδα και στον αγώνα Σπάρτη – Ξηροκάμπι.

Την απονομή εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης έκανε ο πρόεδρός του Σπύρος Μοιράγιας, ο οποίος στάθηκε αφενός στη σημασία της Σπαρτακιάδας για την περιοχή, αφετέρου στον κομβικό ρόλο του λάκωνα τιμώμενου στην καθιέρωσή της αλλά και στην πορεία των τριών δεκαετιών ύπαρξής της. Προέβλεψε μάλιστα πως, ύστερα και από τη φετινή συμμετοχή του αμερικανού πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ, η Σπαρτακιάδα πρόκειται να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε διεθνή αγώνα. Τέλος ο κ. Μοιράγιας δεν παρέλειψε να εξάρει την προσηνή προσωπικότητα του Σταύρου Καλκάνη.