Σε συνέχεια της 11ης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης και των αρχαιρεσιών της 20ής Απριλίου, τα εκλεγμένα μέλη της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας συνήλθαν σε συνεδρίαση το Σάββατο 7 Μαΐου στη Μονεμβάσια, με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου σε σώμα και τον καθορισμό αρμοδιοτήτων.
Ακολουθώντας απολύτως τις σχετικές καταστατικές διατάξεις και με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών, το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη αναλυτική σύνθεση:

Πρόεδρος Δημήτριος Πολλάλης Αρχάγγελος
Αντιπρόεδρος Βασίλειος Γούδης Αρεόπολη
Γεν. Γραμματέας Γεώργιος Ατσαβές Άγ. Στέφανος
Έφορος Γρηγόριος Παντελής Ελαία Μολάων
Ταμίας Κυριάκος Κλάψης Μονεμβασία
Αναπλ. Γραμματέας Παναγιώτης Παπαδάκης Μονεμβασία
Αναπλ. Ταμίας Μαρία Τσαλαβούτα Νεάπολη

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο συμβούλιο στο μεγαλύτερο μέρος του απαρτίζεται από νέα μέλη, σηματοδοτώντας έτσι την ανανέωση στην Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας.

Ο κ. Πολλάλης συνεχάρη τα εκλεγέντα μέλη, χαρακτήρισε δε ιδιαίτερη τιμή για το πρόσωπό του την ανανέωση της εμπιστοσύνης των λακώνων ξενοδόχων.

Αντικείμενο εξάλλου ευρείας συζήτησης αποτέλεσε η πορεία της τρέχουσας τουριστικής περιόδου στη Λακωνία αλλά και οι σκληρές φορολογικές επιβαρύνσεις που το τελευταίο διάστημα επιβάλλονται στον τουριστικό τομέα. Ολοκληρώνοντας τις εργασίες της συνεδρίασης, το νέο ΔΣ της Ένωσης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το τελευταίο διάστημα της κρίσης, ο τουριστικός τομέας της χώρας κινείται πάνω σε ένα “τεντωμένο σχοινί”, δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς και πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, και το κυριότερο δεν είναι σε θέση πλέον να κάνει άλλες θυσίες και παραχωρήσεις. Ως επαγγελματίες, ανησυχούμε για το μέλλον μας, το μέλλον των επιχειρήσεών μας, το μέλλον των οικογενειών μας και πολύ περισσότερο για το μέλλον των παιδιών μας.

Σ’ αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα ώρα, που κανένας απολύτως δεν περισσεύει, οφείλουμε να επιδείξουμε υψηλότερη ικανότητα συνεργασίας, συντονισμό στρατηγικών δραστηριοτήτων, συνέπεια και αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων. Αθροίζοντας δυνάμεις μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα.

Κατά συνέπεια, αποτελεί μονόδρομο η αξιοποίηση και η ανάδειξη τόσο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων όσο και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου μας, τα οποία θα λειτουργήσουν ως βάση για την ουσιαστικότερη τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Λακωνίας.

Ανάπτυξη του τουρισμού σημαίνει ανάκαμψη της οικονομίας, σημαίνει θέσεις εργασίας, εισροή εσόδων, αναθέρμανση της αγοράς, ευκαιρίες επιχειρηματικότητας και προοπτικές επενδύσεων.

Ας στηρίξουμε όλοι μαζί τον σημαντικότερο τομέα της χώρας μας, τον τουρισμό, τον κυρίαρχο αιμοδότη της εθνικής μας οικονομίας, γιατί ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας».