Με μια συγκλονιστική συναυλία του Γιάννη Χαρούλη ολοκληρώθηκε χθες βράδυ ένα από τα σημαντικότερα καλοκαιρινά φεστιβάλ της Λακωνίας, “Το Σήμερα”, που διοργανώθηκε για τέταρτη χρονιά στον Κήπο του Ιπποκράτη στη Σκάλα.

Το διήμερο πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει η άοκνη ομάδα της Utopia περιελάμβανε, την πρώτη μέρα, παρουσιάσεις δημιουργών, τον Παναγιώτη Γεωργοστάθη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα ΑΕ, τον Γιώργο Βασιλάκο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας, την Άννα Βλάχου της Kasell SA και την Ελένη Μαμή από την ομάδα της Vamvakou Revival – Αναβίωση Βαμβακούς. Ακολούθησε δωρεάν συναυλία με τον αγαπημένο τραγουδοποιό Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ ήταν η σειρά του μοναδικού Γιάννη Χαρούλη. Μετά από έναν δημιουργικό χειμώνα, που έφερε νέες μελωδίες, στίχους και ενορχηστρώσεις, η Utopia κάλεσε τον καλλιτέχνη να μοιραστεί μαζί μας καινούργιες σκέψεις κι αναπάντεχες επιθυμίες. Οι πέραν των 2.500 θεατών που βρέθηκαν χθες βράδυ στον Κήπο του Ιπποκράτη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του να νιώσουν με ανοιχτή την καρδιά, να χαρούν, να χορέψουν, να γιορτάσουν και να θυμηθούν αυτά που από πάντα γνωρίζουν. Ο δωρικός καλλιτέχνης, βαθιά επηρεασμένος από την κρητική μουσική παράδοση, με την οποία γαλουχήθηκε, αλλά και με αγαπημένα τραγούδια άλλων σπουδαίων στιχουργών και συνθετών κατάφερε να ξεσηκώσει τους ακροατές, που για τρεις ώρες παραδόθηκαν σε ένα κεφάτο γλέντι.

“Το Σήμερα” μάς άφησε για ακόμη μια φορά με τις καλύτερες εντυπώσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου.

Η διήμερη διοργάνωση αποτέλεσε μια συνεργασία του δημιουργικού πολυχώρου Utopia Creative Cooperative με τη δημοτική κοινότητα Σκάλας, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση “Ευρώτειος Πολιτεία” και τον δήμο Ευρώτα. Χορηγός επικοινωνίας ήταν και το laconialive.gr.

Αφροδίτη Ρουμανέα