Μην αρχίζεις τη μουρμούρα χρονιάρες μέρες!

Xristougenna plateia Eyaggelistrias Sparti (1)

Xristougenna Sparti 2014 (21)

Ανέκαθεν τα Χριστούγεννα ήταν μια γιορτή για τα παιδιά. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τα αφήσεις να στολίσουν με τη φαντασία τους την πλατεία της πόλης τους, όπως αυτά νομίζουν; Όταν μάλιστα ο στολισμός γίνεται από ανακυκλώσιμα υλικά, προάγοντας την ιδέα του σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, το θέαμα είναι ακόμα καλύτερο.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που θεωρούν πως χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι μόνο τα εκατοντάδες φωτεινά λαμπάκια και τα πράσινα έλατα. Έχουμε κι απ’ αυτά! Όσοι λοιπόν διαφώνουν με την αισθητική της κεντρικής πλατείας της Σπάρτης και θεωρούν κακόγουστες τις κατασκευές των παιδιών, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν άλλες πλατείες της πόλης, όπως εκείνη στο κενοτάφιο του Λεωνίδα ή την πλατεία στο πάρκο ΟΤΕ, όπου κυρίαρχο στοιχείο της διακόσμησης είναι το λαμπιόνι.

Xristougenna plateia Eyaggelistrias Sparti

Προσωπικά, αγαπημένο χριστουγεννιάτικο σημείο είναι η πλατεία Ευαγγελιστρίας, όπου δεσπόζει το τεράστιο δέντρο με τα πολύχρωμα μεγάλα φώτα τύπου ταβέρνας τη δεκαετία του ’90. Τι να κάνουμε, είμαστε cult τύποι που μεγαλώσαμε με “Wham” και “Last Christmas”…