Μην ξεχνάτε τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας

Alexandrakis Takis

γράφει ο Τάκης Αλεξανδράκης


Βιώνουμε τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας παράλληλα με την οικονομική κρίση που επιτείνεται εξαιτίας της ύφεσης, η οποία θα προκαλέσει νέες οικονομικές ζημίες.

Αυτήν την στιγμή πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο!

Μην ξεχνάτε τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που έχει την ανάγκη σας!

Μόνο και μόνο μια καλημέρα να του πείτε είναι αρκετό!

Η ημέρα του εθελοντή που τιμάται σήμερα (5/12), αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσει καθένας να προσφέρει στον συνάνθρωπό του!

Ρωτήστε τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας αν χρειάζεται κάποια βοήθεια. Ίσως να του λείπουν τρόφιμα ή φάρμακα, τα οποία θα μεταφέρετε εσείς στο σπίτι του.

Οι φετινές γιορτές σίγουρα δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Θα τις περάσουμε, στην καλύτερη των περιπτώσεων, με λιγοστούς συγγενείς ή ελάχιστους φίλους. Δεν θα καταφέρουμε να έχουμε τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας στο γιορτινό μας τραπέζι αλλά μπορούμε να του ετοιμάσουμε ένα ωραίο δέμα με φαγητά και γλυκά που να μπορεί να καταναλώσει. Πάνω πάνω αφήστε ένα μυρωδάτο λουλούδι για να ομορφύνει όσο γίνεται τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ως μοναχικός άνθρωπος, σε μεγάλη ίσως ηλικία, με πιθανότατα προβλήματα αναπηρίας, που επιδεινώνει ο φόβος της πανδημίας και η μοναξιά του.