Μην τάξεις σ’ άγιο κερί και σε παιδί παιχνίδι!

Έξι μήνες έχουν περάσει από την ανακήρυξη των νικητών του διαγωνισμού με θέμα “Τα παιδιά μένουν ασφαλή στο σπίτι και δημιουργούν”, που είχε διοργανώσει τον Μάρτιο του 2020 το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης. Ο διαγωνισμός καλούσε τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων να δημιουργήσουν πρωτότυπα καλλιτεχνικά έργα ζωγραφικής, ποίησης, λογοτεχνίας, κατασκευών κ.ά, με κεντρικό άξονα το πώς αντιλαμβάνονταν τη ζωή στο σπίτι λόγω κορωνοϊού ή ποια ήταν τα όνειρά τους για την μετά τον κορωνοϊό εποχή. Μάλιστα προβλεπόταν χρηματικό έπαθλο 600, 400, 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα για τα έργα που θα διακρίνονταν σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, ενώ για όλους τους συμμετέχοντες θα κληρώνονταν τρία ποδήλατα, τρεις φορητοί υπολογιστές και δύο tablets.

Κι ενώ τα νικητήρια έργα ανακοινώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο (μάλιστα σε ανακοίνωσή του τότε το ΝΠ υποστήριζε πως η καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων οφειλόταν σε πρόθεσή του η απονομή των βραβείων να γίνει δημόσια σε σχετική εκδήλωση, η οποία δεν κατέστη δυνατή λόγω των μέτρων ενάντια στην covid-19), μέχρι και σήμερα Τρίτη 1η Ιουνίου, ήτοι έξι μήνες αργότερα, οι μικροί νικητές δεν έχουν παραλάβει τα δώρα τους.

Φαίνεται στο Νομικό Πρόσωπο δεν γνωρίζουν την παροιμία “μην τάξεις σ’ άγιο κερί και σε παιδί παιχνίδι” ή δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την προσμονή των παιδιών. Ας ενημερώσει κάποιος τους διοργανωτές πως μπορούν να παραγάγουν έργο και χωρίς την παρουσία φωτογράφου. Δεν γίνονται όλες οι εκδηλώσεις για τη δημοσιότητα. Είναι νωρίς -τουλάχιστον για τα μικρότερα παιδιά- να κατανοήσουν την έννοια των όρων “δημόσιες σχέσεις” και “marketing”. Όσο κι αν προσπαθούν οι αμήχανοι γονείς…