Μητράκος: Το καφενείον “H ΕΛΛΑΣ”!

elliniki simaia
άρθρο του Βαγγέλη Μητράκου
________________________________________________________

ΕΙΠΑ ΞΕΙΠΑ

Οι εκάστοτε κυβερνώντες πρέπει να βρίσκονται διαρκώς υπό καθεστώς δημόσιας κριτικής. Μερικές φορές όμως η αναντιστοιχία διακηρύξεων και πολιτικής πρακτικής, η διάσταση λόγων κι έργων, και η προκλητική διαστροφή της αλήθειας είναι τέτοιου μεγέθους που δεν χρειάζεται κανένας σχολιασμός. Οι ίδιοι μετατρέπονται σε κατηγόρους του εαυτού των:

ΣΥΡΙΖΑ, 6/3/2 014 : “… το ξεπούλημα του ΟΛΠ, δεν θα περάσει. …Το λιμάνι του Πειραιά ανήκει και θα μείνει στον λαό”.
Τσίπρας, 8/4/2016: Υπογράφει την παραχώρηση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco, στη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τσακαλώτος, 18 Ιανουαρίου 2016: “Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να είναι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, εμείς μέσω της συμφωνίας έχουμε καλέσει το ΔΝΤ. Από κει και πέρα, στις αυξημένες απαιτήσεις που έχουν και σε ασφαλιστικό και σε δημοσιονομικό είμαστε ανοιχτοί σε συμβιβασμούς”.
Τσίπρας, 3 Απριλίου 2016: “Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη… δημιουργούν μείζον γεωπολιτικό ζήτημα… κάποιοι παίζουν στις πλάτες μας επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης…”!

Μπαλαούρας: “Έπρεπε να είχαμε επιβάλει τα capital controls απ’ τον Μάρτιο (2015)”.
Τσίπρας: Τα capital controls μάς τα επέβαλε ο Ντράγκι!!!

Η “ΑΛΗΘΕΙΑ”

Ο ενεργός, ελεύθερος και υπεύθυνος πολίτης πρέπει να βλέπει την “αλήθεια” και με τα δυο του μάτια. Αν αλληθωρίζει, και με το ένα μάτι βλέπει μιαν “αλήθεια” ως “αλήθεια”, αλλά με το άλλο μάτι βλέπει μιαν άλλη “αλήθεια” ως “ψέμα”, τότε γίνεται (επιεικώς) απολογητής και κάνει κακό στην προσπάθεια που γίνεται για να πάει η κοινωνία ένα βήμα παραπέρα, λύνοντας τα πολιτικά της προβλήματα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η ωμή κακομεταχείριση του μωρού παιδιού από τον αφγανό λαθρομετανάστη στον Πειραιά, χάριν εντυπώσεων, υπήρξε η αποκορύφωση ενός απαράδεκτου “παιχνιδιού” που παίζεται στις πλάτες των παιδιών των προσφύγων και των λαθρομεταναστών. Η ευαισθησία της κοινής γνώμης γι’ αυτά τα παιδιά έγινε αιτία να εστιάσουν πάνω τους τα ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι, οι φωτορεπόρτερ κλπ (πολλές φορές με στημένα και σκηνοθετημένα ενσταντανέ και μαγειρεμένα ρεπορτάζ), με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες να εισπράξουν το “μήνυμα” και να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως “εργαλεία” για την επίτευξη των στόχων τους.

Ο καθένας μας μπορεί να έχει τις απόψεις του για το θέμα του “προσφυγικού-μεταναστευτικού”. Όλοι όμως πρέπει να συμφωνήσουμε πως τα παιδιά πρέπει να μείνουν έξω από συμπεριφορές που θίγουν και καταστρατηγούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και μπορεί να αποβούν σε βάρος της ζωής, της υγείας και της σωματικής ακεραιότητάς τους.

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ Ή ΜΕΤΡΗΤΑ;

Τα μετρητά φτιάχτηκαν για έναν και μόνο λόγο: για να προσφέρουν την ελευθερία στο άτομο ώστε να μπορεί να προσδιορίζει την καθημερινή του ζωή όπως αυτό νομίζει χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

Αυτή τη στιγμή, όμως, πάει να φτιαχτεί μια ηλεκτρονική φυλακή, στην οποία δεν θα μπουν τα μεγαλολαμόγια, που έτσι και αλλιώς δεν κουβαλάνε πάνω τους “μετρητά”, αλλά τα μικρά ψάρια-μαρίδες, οι απλοί βιοπαλαιστές, οι άνεργοι και οι νέοι που τους ταΐζουν ακόμα οι γονείς τους.

Θα καταδικάσουν τον απλό άνθρωπο σε μια αιώνια φυλακή, που θα κάνει το “1984” του George Orwell να φαντάζει παιδική χαρά. Το σχέδιο της κυβέρνησης για υποχρεωτικό πλαστικό χρήμα οδηγεί σε ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκειμένου να παταχθεί -δήθεν- η φοροδιαφυγή!

Πέραν των άλλων παραμέτρων, το πλαστικό χρήμα διεισδύει στην ιδιωτική ζωή των πολιτών και κοινοποιεί σε τρίτους τα προσωπικά δεδομένα όλων μας. Έτσι, υπάλληλοι τραπεζών, εταιρειών και του κράτους θα γνωρίζουν τα πάντα για όλους μας και θα διαθέτουν τεράστιες βάσεις δεδομένων για κάθε πολίτη, βάσει των οποίων θα μπορούν να προσδιορίζουν το ψυχολογικό του προφίλ, να ελέγχουν, να ρυθμίζουν, να διαχειρίζονται και να καθοδηγούν τη ζωή του.

Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι όποιος καταστεί ενοχλητικός για το Σύστημα θα μπορεί να εντοπίζεται άμεσα και να εξολοθρεύεται με πολλαπλούς τρόπους. Επίσης, ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να πέφτει θύμα εκβιασμού από τρίτους που θα γνωρίζουν τα προσωπικά δεδομένα του.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Το ότι δυο “τύποι” του ΔΝΤ συζητούν τηλεφωνικά, μεταξύ “τυρού και αχλαδίου”, για το πώς θα αποτελειώσουν έναν ολόκληρο λαό είναι ευθύνη εκείνων που μας παρέδωσαν σαν σφαχτάρια στα χέρια τους!

Τις ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ τις κατελόγισε ο ελληνικός λαός και σίγουρα δεν πρόκειται ούτε στο μέλλον να γίνει αμνήμων ή λωτοφάγος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως με τον Τσίπρα ας μην προσπαθούν “να βγάλουν την ουρά τους απέξω” καταγγέλλοντας -δήθεν- το “κακό ΔΝΤ”, διότι και την πολιτική των προηγούμενων εφαρμόζουν και δικαιώνουν, αλλά και το μνημόνιο που υπέγραψαν πέρυσι (παρά το ΟΧΙ των ελλήνων) προβλέπει μεταξύ άλλων τη συμμετοχή του ΔΝΤ με ξεχωριστό μνημόνιο, άρα η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκχώρησε το δικαίωμα στους εκπροσώπους του ΔΝΤ να συνδιαλέγονται ωμά και κυνικά πάνω από το πτώμα της Ελλάδας.

Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους συνοδοιπόρους τους, έχουν την αποκλειστική κι εγκληματική ευθύνη για τα δεινά των ελλήνων και της χώρας, που, δυστυχώς, θα τα υποστούν και οι επόμενες γενιές! Ας σταματήσει, λοιπόν, η προσπάθεια για διανομή “κουτόχορτου” και μάλιστα “ληγμένου”. Ο καθένας, όπως στρώνει θα κοιμηθεί!