Μια πανέμορφη μονάχους μονάχους εμφανίστηκε στο Παλαιόκαστρο του δήμου Μονεμβασίας

Σύμφωνα με τη σελίδα του συλλόγου “Τουλίπα Γουλιμή” στο facebook, μια φώκια μονάχους μονάχους βγήκε χθες στην παραλία Αμμίτσα στο Παλαιόκαστρο. Όπως αναφέρει ο σύλλογος:

“Άμεσα οι εθελοντές μας έσπευσαν στο σημείο και κατά την άφιξή τους πανικόβλητα παιδιά φώναζαν πως έρχεται η φώκια.

Για την ασφάλεια των λουομένων τούς βγάλαμε όλους έξω από το νερό.

Από τους λουόμενους και κατασκηνωτές πληροφορηθήκαμε πως η φώκια είχε βγει στην άμμο για αρκετές ώρες και πως τα παιδιά, θεωρώντας πως είναι τραυματισμένη ή άρρωστη, της έριχναν νερό και την πλησίαζαν πολύ.

Να σημειώσουμε πως αυτό ήταν πολύ επικίνδυνο, καθώς είχαμε να κάνουμε με ένα άγριο ζώο που δεν γνωρίζουμε πώς θα συμπεριφερθεί και την παρουσία μας μάλλον την θεωρεί απειλή.

Οι εθελοντές μας σε επικοινωνία με τον «ΑΡΙΩΝ» που ειδοποίησε την «Mom», έμειναν ως το σούρουπο με τους κολυμβητές έξω από το νερό, χωρίς η φώκια να ξαναεμφανιστεί.

Πιθανόν η φώκια να απομακρύνθηκε από την περιοχή και να μην ξαναεμφανιστεί στα ρηχά, πιθανόν όμως και να ξαναεμφανιστεί αύριο ή κάποια από τις επόμενες ημέρες.

Σε τέτοια περίπτωση, αν οι λουόμενοι διαπιστώσουν την παρουσία της στα ρηχά, γίνεται σύσταση οι λουόμενοι και ειδικά τα παιδιά να βγουν αμέσως από το νερό και σε κάθε περίπτωση να κρατηθούν μακριά από το ζώο, είτε αυτό είναι στα ρηχά είτε βγει στην άμμο.

Το ζώο μπορεί να είναι άρρωστο ή να θέλει να ξεκουραστεί.

Παρότι δεν είναι επιθετικά ζώα ακόμη και με τέτοιες προθέσεις η επαφή μαζί του είναι πολύ επικίνδυνη, γι’ αυτό κρατιόμαστε μακριά δεν το ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ και αμέσως ειδοποιούμε το λιμεναρχείο την «Mom» ή τον σύλλογό μας στα τηλέφωνα 6977887292 και 6948525841.

Οι οδηγίες δόθηκαν από τους συνεργάτες μας στην «Mom».

Το υλικό είναι από τον Clayton Preston και τον ευχαριστούμε. Και οι φωτογραφίες από την Σοφία Λιάπη”.

πηγή: Facebook