Το αίτημά τους για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου διέδωσαν χθες το απόγευμα στις γειτονιές της Σπάρτης μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Η πορεία ξεκίνησε από το Μουσείο Ελιάς, όπου λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ενημέρωση από τον προπονητή του Σπαρτιατικού Παναγιώτη Καρούνο με θέμα την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη. Μέλη των ομάδων “3π” και “Activate Now”, οι οποίες συνέβαλαν στην εκδήλωση, μοίρασαν σημαιάκια με το σύνθημα “Θέλω ποδηλατόδρομο!” και στη συνέχεια δόθηκε η εκκίνηση. Η ποδηλατάδα πέρασε από τις κεντρικές οδούς πριν καταλήξει τελικά στο Μανουσάκειο Μουσείο.

Στη δράση, που εντάχθηκε στις πρωτοβουλίες του δήμου Σπάρτης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έλαβαν μέρος και ορισμένα από τα καταστήματα της Σπάρτης, τα οποία επεφύλασσαν προσφορές για τους συμμετέχοντες της ποδηλατοβόλτας που έφεραν το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα.

podilatoporeia-sparti-hmera-xwris-aytokinhto-1 podilatoporeia-sparti-hmera-xwris-aytokinhto-2 podilatoporeia-sparti-hmera-xwris-aytokinhto-3 podilatoporeia-sparti-hmera-xwris-aytokinhto-4 podilatoporeia-sparti-hmera-xwris-aytokinhto-5podilatoporeia-sparti-hmera-xwris-aytokinhto-6 podilatoporeia-sparti-hmera-xwris-aytokinhto-7 podilatoporeia-sparti-hmera-xwris-aytokinhto-8 podilatoporeia-sparti-hmera-xwris-aytokinhto-9 podilatoporeia-sparti-hmera-xwris-aytokinhto-11 podilatoporeia-sparti-hmera-xwris-aytokinhto-12