Μια φωτογραφία 1.000 λέξεις

γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος


Η πόλη ανήκει σε όλους. Είναι το κοινό σπίτι μας. Κανείς δεν μπορεί να βάζει τον εαυτό του πάνω από το σύνολο. Αν αυτή η πόλη είναι βρόμικη φταίνε ΚΑΙ οι πολίτες, οι οποίοι πετούν τα σκουπίδια τους όπου βρουν (αρκεί να τα ξεφορτωθούν από το δικό τους σπίτι) υποβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό, τραγικά, την ποιότητα ζωής, την υγεία και την ασφαλή διαβίωση των πολιτών αλλά και την εικόνα της πόλης μας.

Είναι χρέος ΟΛΩΝ μας να προστατέψουμε την πόλη και τους εαυτούς μας απ’ αυτούς τους «αναίσθητους» και κοινωνικά-περιβαλλοντικά απαίδευτους «συμπολίτες» και ο δήμος Σπάρτης, να εκπονήσει (αν δεν έχει) έναν αυστηρότατο κανονισμό καθαριότητας που να προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα για κάθε είδους παράβαση στον τομέα αυτόν. Σε περίπτωση που τέτοιος κανονισμός υφίσταται, να επιβλέψει ο δήμος αυστηρά την τήρησή του και να επιβάλλει σε κάθε περίπτωση τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση ΜΠΟΡΕΙ ο δήμος Σπάρτης να βρει ποιος ήταν αυτός ή αυτή που ξεφορτώθηκε στρώμα, κρεβάτι, σακούλα με σκουπίδια, κλαδέματα κ.ά. στη γωνία Αγίου Νίκωνος και Μενελάου (14/11/2018) και να του επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν ΟΛΩΝ εκείνων που ανήκουν στην ίδια συνομοταξία.