Μικρά – μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο…

dimarxeio Spartis

dimarxeio Spartis

> Ο δήμαρχος «την είπε» στο υπουργείο Παιδείας, που αγνοεί το αίτημα για συνάντηση σχετικά με το ζήτημα του ΤΕΙ. Θεωρεί πως εφόσον αυτή έχει ζητηθεί με κοινό υπόμνημα όλων των θεσμικών φορέων του νομού, όφειλε να έχει κλειστεί το ραντεβού.

> Για τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών ο κ. Βαλιώτης τόνισε την άψογη συμπεριφορά των παιδιών και το σεβασμό που δείχνουν στις εγκαταστάσεις. «Το κτίριο στη διάρκεια της κατάληψης ήταν πεντακάθαρο», διαβεβαίωσε, «του συμπεριφέρονται λες και είναι σπίτι τους».

> Ο Μ. Τζωρτζάκης προέτρεψε τον δήμαρχο να θέσει εκ νέου τα ζητήματα των διορθώσεων που αφορούν στο έργο Λεύκτρο – Σπάρτη, τώρα που το θέμα, όπως φημολογείται, «ξαναζεσταίνεται».

> Να παραστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι στο τριήμερο συνέδριο που διοργανώνεται στο Μυστρά το τριήμερο 6-8 Νοεμβρίου (πληροφορίες θα διαβάσετε προσεχώς) ήταν η παραίνεση του Παναγιώτη Αργυρόπουλου. Ορθή η προτροπή, καθώς οι αιρετοί συχνά πυκνά λάμπουν διά της απουσίας τους από σημαντικές εκδηλώσεις…

> Ο Δ. Αποστολάκος ζήτησε από το Σώμα την έκφραση συλλυπητηρίων προς την οικογένεια του πρόσφατα αποβιώσαντος ομότιμου τακτικού καθηγητή των Πολιτικών και Oικονομικών Eπιστημών Σάββα Σπέντζα, το πλούσιο συγγραφικό έργο του οποίου ανέδειξε το Βυζάντιο και την περιοχή του Μυστρά. Να σημειωθεί ότι ο εκλιπών διέθεσε το εφάπαξ του για να ιδρύσει το «Kοινωφελές Ίδρυμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Μυστρά. Δέησις Παράσχου και Αριστέας Σπέντζα».

> «Τα χρέη των δημοτών είναι μεγάλα και η ΔΕΥΑΣ χρειάζεται έσοδα» απηύθυνε προς τη δημοτική αρχή ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Χρ. Δημητρόπουλος, ζητώντας άμεσες ενέργειες προκειμένου η δημοτική επιχείρηση να διεκδικήσει τα ληξιπρόθεσμα.

Η απάντηση Βαλιώτη ήταν πως μετά την εκλογή της η παράταξή του έδωσε εντολή για οφειλές άνω των 1000 ευρώ είτε να γίνει άμεσα διακανονισμός είτε να υπάρξουν διακοπές υδροδότησης. «Και πετύχαμε πολλά…», είπε με νόημα. Ο δήμαρχος υποστήριξε επίσης πως στην παρούσα φάση οι πληρωμές προς τη ΔΕΥΑΣ βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, αν και αναγνώρισε πως οι πολίτες έχουν γενικότερο πρόβλημα ρευστότητας.

«Εγώ πάντως αισθάνομαι ανόητος που πληρώνω με συνέπεια το νερό» αντέτεινε ο σύμβουλος Κυρ. Στρίφας. «Υπάρχουν κάποιοι που με χλευάζουν γι’ αυτό, και οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ποτέ!», είπε, και προκάλεσε την αντίδραση Βαλιώτη, που τον κάλεσε να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα. 

Ο «πόλεμος του νερού» συνεχίστηκε, όταν ο Χρ. Μπουγάδης κατηγόρησε το δήμαρχο πως με τη φράση περί 1000 ευρώ οδηγεί τους πολίτες να συσσωρεύουν χρέη προς τη ΔΕΥΑΣ ώστε… κάποια στιγμή να τα διακανονίσουν. Ο δήμαρχος διευκρίνισε σε αυτό το σημείο πως το «πλαφόν» των οφειλών είναι τα 300 ευρώ, ποσό το οποίο ο οφειλέτης καλείται άμεσα να ρυθμίσει, ειδάλλως κόβεται το νερό.

> Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου έχει περιθώριο ο εργολάβος του έργου «Αναπλάσεις χώρων Ξηροκαμπίου» να το παραδώσει, ύστερα και από τη νέα παράταση που ψηφίστηκε χθες.

Πλατεία Ξηροκαμπίου όπως γεφύρι της Άρτας…

> Δύο ώρες παρά δέκα λεπτά (μόλις!) διήρκεσε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Χρόνος–ρεκόρ, αν αναλογιστούμε κάτι άλλες μαραθώνιες συνεδριάσεις. Πάντα τέτοια να ευχηθούμε!