Μικροί ΧΑΔΑ μέσα στην πόλη

γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος


Δεν είναι μόνο ο ΧΑΔΑ Αφισού ο οποίος (εκμεταλλευόμενος τον στρουθοκαμηλισμό και τον ωχαδερφισμό μας) συνεχίζει απτόητος (αν και “κλειστός”) να “φιλοξενεί” σκουπίδια και να γεμίζει το περιβάλλον με ρύπους, απαίσιες αναθυμιάσεις και μυρωδιές. Δυστυχώς, και μέσα στην πόλη έχουμε μικρούς ΧΑΔΑ και μερικούς, μάλιστα, στο κέντρο της.

Ένας απ’ αυτούς βρίσκεται στον πεζόδρομο του πάρκου του ΟΤΕ, σε απόσταση λίγων μέτρων από το νεο-εγκαινιασθέν Κέντρο Πληροφόρησης του δήμου Σπάρτης και από την εκεί στάση του ΚΤΕΛ, απέναντι ακριβώς από το Μουσείο της πόλης, δίπλα στο πάρκο αναψυχής του κέντρου της Σπάρτης, σε γειτνίαση με μεγάλο κεντρικό ξενοδοχείο και με το κτήριο του ΟΤΕ, σημείο “υποδοχής” όσων κινούνται προς το κέντρο της πόλης από την Λυκούργου. Αν περάσεις από εκεί, κρατάς, κυριολεκτικά, τη μύτη σου και κλείνεις τα μάτια σου.

Δυστυχώς, και πάλι είμαστε αναγκασμένοι να μιλάμε για τα αυτονόητα:

Όχι μόνο οι επισκέπτες αλλά και οι πολίτες της Σπάρτης δικαιούνται μια πόλη καθαρή και όμορφη κι ένα περιβάλλον υγιεινό.

Η Σπάρτη έχει ανάγκη από άμεσες και ριζικές λύσεις στο θέμα της καθαριότητας και των σκουπιδιών. Ας μην τις περιμένει από “τρίτους”. “Από μηχανής θεοί” δεν υπάρχουν.