Μονεμβάσια: Έξαλλοι με Καλαφάτη οι επιχειρηματίες

Monemvasia

Monemvasia

Οργή προκάλεσε στους επιχειρηματίες της Μονεμβάσιας η στάση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρου Καλαφάτη, σε πρόσφατη απάντησή του σε ερώτηση της βουλευτού κ. Πατριανάκου σχετικά με τη μη ένταξη των λιμένων Γυθείου και Μονεμβάσιας στον τουρισμό κρουαζιέρας του χωροταξικού σχεδιασμού.

Η Ένωση Εμπορικών, Επαγγελματικών, Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Μονεμβασίας επικαλείται τα στοιχεία που παρουσίασε η βουλευτής, ότι τα δύο λιμάνια μόνο μέσα στο 2013 διακίνησαν περί τις 50.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, θεωρώντας ότι ο αρμόδιος αν. υπουργός δεν απάντησε στο πολύ συγκεκριμένο ερώτημα που του τέθηκε, αλλά αρκέστηκε “απλά να αναγινώσκει, εν είδει μαθητή δημοτικού σχολείου, παραγράφους από το ήδη ψηφισθέν νομοσχέδιο”.

“Θεωρούμε”, υποστηρίζει η Ένωση, “ότι η συμπεριφορά αυτή του υπουργού προσβάλλει την ιστορία αλλά και τη νοημοσύνη των λακώνων, ενώ μέσω της τοποθέτησής του παρατηρούμε την προχειρότητα, τη βιασύνη και την αμετροέπεια με την οποία τμήμα της κυβέρνησης σχεδιάζει, προβλέπει και νομοθετεί. Η ενέργεια αυτή ακυρώνει προσπάθειες ετών τόσο του δήμου Μονεμβασίας όσο και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου τόποι με την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητα της Μονεμβάσιας να ενταχθούν στους προορισμούς κρουαζιέρας”.

Μάλιστα οι επαγγελματίες δηλώνουν πως θα ενώσουν τη φωνή τους με εκείνες όλων των υγιώς σκεπτόμενων λακώνων, ζητώντας να αποκατασταθεί η αδικία που συντελείται σε έναν τόπο όπου “το τουριστικό προϊόν είναι εν μέσω κρίσης, ένας από τους ελάχιστους πυλώνες της τοπικής οικονομίας, που απασχολεί δεκάδες πολίτες και επαγγελματίες και που ευελπιστεί με τις κατάλληλες υποδομές να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες μέσω της ταχύτατα αναπτυσσόμενης κρουαζιέρας”.