Μονεμβάσια: Συζήτηση επί τεχνικών έργων και επιθεώρηση από τον περιφερειάρχη

vraxos Monemvasias

Το νομό μας επισκέφθηκε την Κυριακή 9 Μαΐου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος -μεταξύ άλλων- έκανε αυτοψία σε έργα ασφαλτοστρώσεων που υλοποιούνται, ενώ είχε συναντήσεις στη Μονεμβάσια με τη δημοτική αρχή και άλλους παράγοντες.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης μετείχε σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο και στη συνέχεια, από κοινού με τον βουλευτή Θανάση Δαβάκη, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βερούτη και τον θεματικό ομόλογό του Νίκωνα Τζινιέρη, τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη, τον αντιδήμαρχο Σταύρο Χριστάκο και τον πρόεδρο της ΤΚ Μονεμβασίας Παναγιώτη Γράφο επιθεώρησαν τον χώρο που γίνονται τα έργα της μαρίνας.

Στη σύσκεψη που είχε προηγηθεί εξετάστηκαν διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων το ήδη υλοποιούμενο έργο βελτίωσης του δρόμου προς Μονεμβάσια, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή παρακολούθηση των αρχαιολογικού χαρακτήρα εργασιών στην Άνω Πόλη.

Γνωστοποιήθηκε ακόμη ότι θα γίνει επέκταση του πρόβολου στη μαρίνα, με την Περιφέρεια να διαθέτει την επιπλέον πίστωση για την απαιτούμενη μελέτη, όπως επίσης ότι σύντομα ξεκινά η διαμόρφωση του δρόμου μέχρι την είσοδο της καστροπολιτείας, στον οποίον θα ισχύει πλέον απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων.