Μουσείο Ελιάς: Ειδικές προβολές ντοκιμαντέρ για το “Σπάρταθλον”

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή τη διοργάνωση του ετήσιου υπερμαραθώνιου αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον», παρουσιάζει σε συνεργασία με το CineDoc, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου (ώρα 20.00′), σε πρώτη πανελλήνια προβολή, το ντοκιμαντέρ του Balazs Simonyi «Ultra: the real marathon» (2017 – 84΄), στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Η ταινία ακολουθεί από κοντά πέντε αθλητές από όλη την Ευρώπη που αγωνίζονται στο «Σπάρταθλον», αναδεικνύοντας την επίπονη προετοιμασία και τη δοκιμασία των ορίων αντοχής τους κατά τα 245 χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να καλύψουν μέσα σε 36 ώρες από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη.

Επίσης, τη Δευτέρα 25, την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου (ώρα 10.15′) θα προβληθεί αποκλειστικά για σχολικές ομάδες το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «36 ώρες για τη Σπάρτη» (2017 – 26΄), το οποίο βασίζεται στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Ultra: the real marathon», που δημιουργήθηκε από την Αnemon Production στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η προσυνεννόηση με το μουσείο για τις σχολικές ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το μουσείο στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00′ – 18.00′).