Μουσικά καλωσορίζει το 2016 το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

Το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης γιορτάζει τη νέα χρονιά μ΄έναν κύκλο σημαντικών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, καλώντας το κοινό να τις τιμήσει με την παρουσία του.

Το προσεχές σαββατοκύριακο, 16 και 17 Ιανουαρίου, στις 10.30΄ το πρωί, διοργανώνει σεμινάριο με τη διακεκριμένη πιανίστα και καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Έλενα Μουζάλα, το οποίο απευθύνεται σε σπουδαστές πιάνου όλων των σχολών, σε τελειόφοιτους, απόφοιτους και δασκάλους πιάνου. Η θεματολογία του σεμιναρίου αφορά στους δαχτυλισμούς, χρωματισμούς, ερμηνεία, παρουσίαση, τρόπους γρήγορης εκμάθησης, τρόπους άμεσης απομνημόνευσης, ενθουσιασμό και ευρηματικότητα, νέους τρόπους και νέες τεχνικές. Τόπος διαξαγωγής είναι η αίθουσα συναυλιών α΄ορόφου «Γεώργιος Φελούρης» του Εθνικού Ωδείου, στην οδό Λεωνίδου 72.

Κόστος σεμιναρίου:
Για τους ενεργούς σπουδαστές Μέσης και Ανωτέρας: 50 ευρώ
Για τους ενεργούς σπουδαστές Προκαταρκτικής και Κατωτέρας: 30 ευρώ
Για τους ακροατές: 5 ευρώ την ημέρα
Για τους καθηγητές των ενεργών σπουδαστών: Δωρεάν.

Εξάλλου την Κυριακή 17/1 στις 7 το απόγευμα το Ωδείο θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο “Πεινολόγιον” (πλατεία κενοταφίου Λεωνίδα). Θα ψάλει και θα τραγουδήσει το βυζαντινό και φωνητικό σύνολο, η παιδική χορωδία, ενώ θα υπάρξουν και πολλές αυτοσχέδιες εκπλήξεις από σπουδαστές και καθηγητές.