Μουσικές βραδιές με Θεοδωράκη από τη Φιλαρμονική Σπάρτης

Filarmoniki Spartis Sainopouleio 2015 (18)

Filarmoniki Spartis Sainopouleio 2015 (18)

Την προχθεσινή ιδιαίτερα επιτυχημένη συναυλία της στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο διαδέχονται άλλες τρεις εμφανίσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Σπάρτης, η οποία φέτος τιμά τα 90ά γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ελάτε να τον τιμήσουμε και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, να διατηρήσουμε στο χρόνο και να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά έργα ενός από τους συνθέτες-ογκόλιθους της παγκόσμιας μουσικής, τα οποία δίνουν δύναμη, κινητοποιούν και εμπνέουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο”, προτρέπει στο κάλεσμά του ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στα λαϊκά έργα του συνθέτη. Υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σαράντου Κανελλάκου, τραγούδια-σταθμούς από τη μουσική διαδρομή του Θεοδωράκη (Όμορφη πόλη, Μαργαρίτα Μαργαρώ, Απρίλη μου, Άσμα Ασμάτων κ.ά.) θα ερμηνεύσουν η Τζίνα Βελδέκη και ο Σπύρος Κουτσοβασίλης.

Η επόμενη συναυλία θα δοθεί την Τρίτη 14/7 στο Ξηροκάμπι και ακολουθούν εμφανίσεις την Παρασκευή 17/7 στις Καρυές και την Πέμπτη 23/7 στο Καστόρι. Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και θα ξεκινήσουν στις 9 το βράδυ.