Μουσικό Σχολείο: Η προθεσμία για τις αιτήσεις των εισαγωγικών εξετάσεων

Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, από τις 10 έως και τις 31 Μαΐου 2021, δέχεται αιτήσεις μαθητών/μαθητριών της στ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας, για την εισαγωγή τους στην α’ τάξη γυμνασίου.H κατάθεση της αίτησης γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στο email: gymmspar@sch.gr.

Τις αιτήσεις θα προμηθευτούν οι γονείς/κηδεμόνες από το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης ή την ιστοσελίδα του (http://gym-mous-spart.lak.sch.gr).

Οι μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες. Πρέπει όμως ο υποψήφιος μαθητής να αγαπά πραγματικά τη μουσική. Στις εισαγωγικές εξετάσεις, που διενεργούνται από ειδική επιτροπή το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, αξιολογείται η μουσική αίσθηση και αντίληψη του κάθε υποψηφίου καθώς και οι μουσικές δεξιότητες. Τα θέματα στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι μαθητές είναι ρυθμός, ακουστική και φωνητική ικανότητα και διάκριση ηχοχρωμάτων. Το μουσικό σχολείο ενημερώνει λεπτομερώς όσους ενδιαφέρονται για τις εξετάσεις αυτές.

Για οποιαδήποτε απορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 27310 89069 καθημερινά 8.00′ – 14.00′ ή με email στο gymmspar@sch.gr.