Μπαρούτι μυρίζει ο αγροτικός χώρος: Ετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις

Συνάντηση με είκοσι εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων από όλη τη χώρα είχε χθες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

Μετά τη συνάντηση, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε την προηγηθείσα συζήτηση διεξοδική και ουσιαστική. “Από τη δική μας πλευρά καταστήσαμε πιο σαφή και αυτά που έχουμε κάνει στον αγροτικό χώρο –από τις πληρωμές μέχρι τη διαχείριση των προγραμμάτων ανάπτυξης του αγροτικού χώρου– αλλά και αυτά που σχεδιάζουμε άμεσα τους επόμενους μήνες. Με όλα αυτά πιστεύουμε ότι δημιουργείται, μέσα στις συνθήκες κρίσης που βιώνουμε, ένα περιβάλλον που για τον αγροτικό χώρο είναι πολύ θετικότερο σε σχέση με αυτά που βιώνει η υπόλοιπη κοινωνία”, δήλωσε, συμπληρώνοντας πως “από εκεί και πέρα είναι θέμα δικό τους, των αγροτών, πώς θα κινητοποιηθούν και τι μορφές αγώνα θα επιλέξουν. Εμείς συνεχίζουμε ένα έργο που έχουμε ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την κυβέρνηση, και όλη η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι στον αγροτικό χώρο έχουν υπάρξει αποτελέσματα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θέλουμε τους αγρότες δίπλα μας, να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να προσπαθούμε από κοινού για τη λύση τους”.

Η θέση των αγροτικών συλλόγων

Από την πλευρά του ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση διά του προέδρου του Δημήτρη Δημητριάδη, παρουσιάζει την κατάσταση διαφορετικά. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: “Ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρόσκληση που μας έγινε απ΄ τον υπουργό, καταθέσαμε και αναπτύξαμε τα δίκαια αιτήματά μας προς αυτόν και η απάντηση του κ. Αποστόλου ήταν κατηγορηματική, ότι δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως. Είναι απορίας άξιο, ποιος ο λόγος της πρόσκλησής μας από τον υπουργό, όταν εκ των προτέρων δεν ήταν διατεθειμένος να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Φτάνει πια με το θεαθήναι!”.

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή οι αγροτικοί σύλλογοι αποφάσισαν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις με τρόπο που θα αποφασίσουν οι γενικές τους συνελεύσεις και θα καθοριστεί στην επόμενη συνάντησή τους, καθώς κρίνουν πως η ακολουθούμενη πολιτική δεν τους αφήνει αλλά περιθώρια.

Σημειώνεται τέλος πως πριν τη συζήτηση στο ΥΠΑΑΤ η αντιπροσωπεία των αγροτών επέδωσε επιστολή στον πρόεδρο της βουλής, ζητώντας συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην ολομέλεια, για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Ο πρόεδρος βάσει του κανονισμού της βουλής παρέπεμψε στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων για το αν και πότε θα διεξαχθεί η συζήτηση.