ΥΛΙΚΑ
⇒ 4 κούπες νερό
⇒ 1,5 κούπα ζάχαρη
⇒ 3 βανίλιες
⇒ 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
⇒ 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
⇒ 1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα (χωρίς αυγά και γάλα)
⇒ ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τις βανίλιες και σιγά-σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτετε τη μαργαρίνη και ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε αντικολλητικό ταψί που το έχετε αλείψει με μαργαρίνη. Ρίχνετε την κρέμα και σκεπάζετε με τη δεύτερη σφολιάτα. Χαράζετε τα κομμάτια ελαφρά αποπάνω.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η μπουγάτσα. Την αφήνετε να κρυώσει και την πασπαλίζετε άχνη και λίγη κανέλα.