Μπότσιος: “Θέμα χρόνου η ανακοίνωση νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη”

Ανακοίνωση του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Λακωνίας, Σωτήρη Μπότσιου:

“Χτες Δευτέρα 24/6 είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε, στο νοσοκομείο της Σπάρτης, τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Renzo Piano, συνεργάτη του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», με τους επιτελείς του, συνοδευόμενους από υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Ιδρύματος. Ήταν η τέταρτη στη σειρά προγραμματισμένη επίσκεψη στελεχών του ΙΣΝ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΓΝ Λακωνίας με το Ίδρυμα και του σχεδιασμού του οδικού χάρτη που θα οδηγήσει στην ανέγερση νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη, στον χώρο του ήδη υπάρχοντος. Και φυσικά προκειται για καινούργιο κτίριο και όχι για παρεμβάσεις στις υφιστάμενες υποδομές.

Με εντυπωσιακό όντως επαγγελματισμό και εξειδικευμένα στελέχη διεθνούς κύρους, σε απόλυτη συνεργασία εδώ και ένα χρόνο περίπου με τη διοίκηση και τις υπηρεσίες μας, το ΙΣΝ προσεγγίζει τις κτιριακές ανάγκες του νοσοκομείου μας με τρόπο δημιουργικό και κυρίως αθόρυβο.

Από κοινού με το ΙΣΝ και με την αρωγή του υπουργείου Υγείας, με τη βοήθεια εκείνων των στελεχών του νοσοκομείου μας που πίστεψαν από την αρχή στο εφικτό της… «ουτοπίας» μας, βουτήξαμε στα βαθιά, παλέψαμε, και η Σπάρτη φαίνεται πως θα αποκτήσει ένα σύγχρονο νοσοκομείο, βασισμένο πλέον στα διεθνή standars με μονόκλινους και δίκλινους θαλάμους, το οποίο θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νομού.

Πρόκειται όντως για μία ιστορική στιγμή στον τομέα της υγείας του νομού μας, για κάτι που ήταν δίκαιο και φαίνεται να γίνεται πράξη. Η ευθύνη για την επίσημη ανακοίνωση του έργου ανήκει στον χορηγό, πράγμα που όλα δείχνουν ότι θα γίνει σύντομα”.