Μύθος ο “τεμπέλης” Έλληνας: Είμαστε οι 2οι πιο εργατικοί στην Ευρώπη

ergazomenos

ergazomenos

Σύμφωνα με μελέτη του ερευνητικού ινστιτούτου Coe-Rexecode στο Παρίσι, οι έλληνες είναι οι δεύτεροι πιο σκληρά εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη, όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική εφημερίδα EuObserver.

Η έρευνα μελέτησε τις πραγματικές ώρες εργασίας σε όλα τα κράτη της ΕΕ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. “Πραγματικές” ώρες θεωρούνται εκείνες που ο εργαζόμενος βρισκόταν στη δουλειά του και δεν έλειπε λόγω αναρρωτικής άδειας, διακοπών, απεργίας ή άλλης αιτίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ρουμάνοι εργάζονται 2099 ώρες -σκληρότερα από κάθε άλλον στην Ευρώπη- και δεύτεροι έρχονται οι έλληνες. Στην τρίτη θέση είναι οι ούγγροι και ακολουθούν οι βούλγαροι, οι κροάτες, οι πολωνοί, οι λετονοί, οι σλοβάκοι, οι εσθονοί και οι κύπριοι.

Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Φινλανδίας, με μόλις 1.648 ώρες εργασίας. Ακολουθούν οι γάλλοι με 1.661 ώρες, οι σουηδοί, οι δανοί, οι βέλγοι, οι ιταλοί, οι ισπανοί και οι ολλανδοί. Κάπου στη μέση της σχετικής λίστας υπάρχουν οι γερμανοί και οι βρετανοί.

Η έρευνα δείχνει πως στις χώρες που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση, η εργασία -για όσους έχουν- αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους, αποσπώντας τους από άλλες ασχολίες. Σε αντίθεση με τους βόρειους, που, δουλεύοντας λιγότερο, έχουν στη διάθεσή τους δημιουργικό χρόνο για να έχουν μια άλλη ποιότητα ζωής…