Νέα διαμαρτυρία στο Sparta Inn

Νέα διαμαρτυρία με συμβολικό κλείσιμο της οδού Θερμοπυλών πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι (8/1) πρόσφυγες – μετανάστες που φιλοξενούνται στο Sparta Inn, το οποίο τελεί υπό δεκατετραήμερη καραντίνα, λόγω εντοπισμού κρουσμάτων σε κάποιους διαμένοντες. Σε διαμαρτυρία είχαν προχωρήσει και χθες Πέμπτη (7/1), ζητώντας τη δυνατότητα να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης και επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, προκειμένου να μπορέσουν να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σπάρτης, που βρέθηκε και σήμερα στο ξενοδοχείο, μίλησε για μια ομολογουμένως δύσκολη κατάσταση. Είπε πως ο δήμος έχει έρθει σε συνεννόηση με τοπικά καταστήματα προκειμένου να μπορέσουν οι φιλοξενούμενοι να προμηθευτούν όλα τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται και υποστήριξε πως γίνεται προσπάθεια διαχωρισμού μεταξύ θετικών και αρνητικών περιπτώσεων (προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς). Εξάλλου ενημέρωσε πως με τη λήξη της καραντίνας οι δικαιούχοι θα μεταβούν με πούλμαν του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης στις αρμόδιες υπηρεσίες ασύλου προκειμένου να λάβουν τα έγγραφά τους.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου στην οποία συμμετείχαν η Μπέτη Φερεντίνου, υπεύθυνη του Προγράμματος FILOXENIA, που έχει την ευθύνη και την επιμέλεια για τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας σε ξενοδοχεία της χώρας, και η συνεργάτιδά της Κλήμη Πυρένη (συντονίστρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης FILOXENIA στη νότια Ελλάδα).