Νέα εποχή για το Δήμο Σπάρτης: Ορκίστηκε ο Βαγγέλης Βαλιώτης

Σε μια αποπνικτική από τη ζέστη και το πλήθος του κόσμου ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

«Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην Πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους, και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την πενταετή θητεία του ο νέος δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης.

Στην τελετή χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλο το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στον κάθε αιρετό ξεχωριστά, καλή επιτυχία και άριστη συνεργασία. Ο ποιμενάρχης μας εξέφρασε επίσης παράκληση προς τους εκπροσώπους της νεοεκλεγείσας αρχής, την πορεία τους να διακρίνει η εργατικότητα, τα «καθαρά χέρια και η καθαρή ζωή», η φιλοδοξία «ως πηγή εμπνεύσεως και δραστηριότητος», η αποκήρυξη του εγωισμού, η αγάπη προς όλους και η σύμπνοια.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Φεβρωνία Πατριανάκου, η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα μεταφέροντας και τις ευχές του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, καθώς και η διευθύντρια Δασών κ. Παναγιώτα Σημάδη ως εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Διδασκάλου. Διαβάστηκαν επίσης συγχαρητήρια μηνύματα και ευχές του προέδρου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κ. Ανδρέα Δρακόπουλου και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτη Κομνηνού.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκαν κατά σειρά οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας κ.κ. Δημήτριος Λεβεντάκης, Παναγιώτης Κουμουνδούρος και Χρήστος Αλεξάκος, για να δώσουν το στίγμα της νέας εποχής που ξεκινά για το δήμο Σπάρτης, απευθύνοντας προτάσεις και παροτρύνσεις προς τον κ. Βαλιώτη.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Σταύρος Αργειτάκος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον διάδοχό του, ευχόμενος σε αυτόν δύναμη και κουράγιο.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Βαλιώτης είπε πως η νέα δημοτική αρχή έχει πλήρη επίγνωση της βαριάς ευθύνης που της ανέθεσαν οι πολίτες, ενώ δεσμεύτηκε για χρηστή διοίκηση, διαφάνεια, αξιοκρατία και συλλογικότητα που θα εξασφαλίζεται μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτήρισε μάλιστα την πολυφωνία και την υγιή αντιπαράθεση εχέγγυα για τη δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία της νέας δημοτικής αρχής.

Σημειώνοντας ότι ο δήμος καλείται να πορευθεί σε δύσκολες συνθήκες, με μειωμένους πόρους, ο νέος δήμαρχος Σπάρτης διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευημερία των πολιτών, τους οποίος παρότρυνε να στηρίξουν την προσπάθεια, καταθέτοντας τις ιδέες, τις προτάσεις και τις διαφωνίες τους. «Όλοι μαζί, με σκληρή δουλειά, μπορούμε να αλλάξουμε τη Σπάρτη και να ομορφύνουμε τα χωριά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλιώτης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρακτικού ορκωμοσίας από όλους τους αιρετούς.