Νέα καταγγελία της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας

“Στο ίδιο έργο θεατές” είναι ο τίτλος της δεύτερης μέσα σε λίγες ημέρες καταγγελίας που δημοσιεύει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία:

“Μπροστά στη διεξαγωγή του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας γινόμαστε μάρτυρες μιας εκφυλιστικής και νόθας διαδικασίας. Την Τετάρτη 27/2/19 έγινε παράνομη εκλογή εφορευτικής επιτροπής με ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησης και «αρχιμάγειρα» τον απερχόμενο πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας Νίκο Μινακάκη. Την Πέμπτη 7/3/2019 έγινε μια γενική συνέλευση παρωδία, νομιμοποίησαν νόθους αντιπρόσωπους, παρά τις καταγγελίες μας, ενώ υπάρχουν διπλοψηφίσαντες και τριπλοψηφίσαντες σε σωματεία, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται περισσότεροι αντιπρόσωποι για το συνέδριο. Σήμερα παρασκευή 8/3/19 κάνουν τις αρχαιρεσίες για τη νέα διοίκηση σαν να μην τρέχει τίποτα. Η προκλητικότητά τους δεν έχει όρια.

Δείγματα της σήψης που κυριαρχεί στο μηχανισμό χειραγώγησης που έχει στηθεί στο Εργατικό Κέντρο ήταν ο απολογισμός της δράσης του, που με κορόνες για κερδισμένες μάχες ουσιαστικά παρουσίασε τα πάρε δώσε της πλειοψηφίας της διοίκησης με εργοδότες και επιχειρήσεις, μακριά και πέρα από τη λογική της μαζικής συλλογικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων και επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων του νομού.

Η εργατική τάξη του νομού δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, το ξεκαθάρισμα των γραμμών των εργατικών οργανώσεων από σημάδια νοθείας, εκφυλισμού, συναλλαγής με την εργοδοσία μάς αφορά όλους. Γιατί μόνο όταν ξεκαθαρίσουμε από τέτοια φαινόμενα, μόνο τότε τα συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα θα γίνουν κέντρα αγώνα και διεκδίκησης.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο καλούμε τους αντιπροσώπους να γυρίσουν την πλάτη στους εργατοπατέρες της πλειοψηφίας και να δυναμώσουν τη ΔΑΣ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας.

Σήμερα όλοι πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για την κατάσταση συνολικά στο εργατικό κίνημα στη χώρα μας και να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση την ημέρα έναρξης του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρα 6.30′ μμ έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας”.