Νέα παράταση στο αυστηρό lockdown για το δήμο Σπάρτης – Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα

Νέα παράταση στο αυστηρό lockdown για το δήμο Σπάρτης έως τις 8 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους του δήμου για πιστή τήρηση των μέτρων καθώς παρατηρείται αυξητική τάση των κρουσμάτων με τα ενεργά αυτή τη στιγμή να ανέρχονται σε 69 (έναντι των 53 στις 14 Ιανουαρίου).

Έτσι, συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών θα γίνεται με την παρουσία έως εννέα ατόμων και η λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου κλπ) θα γίνετε με την μέθοδο του click away. Ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία θα λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Όσον αφορά την επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις τάξεις, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γυμνάσια σε όλη τη χώρα, ενώ τα λύκεια μόνο στις περιοχές που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως κόκκινες”. Άρα στο δήμο Σπάρτης θα επιστρέψουν στα θρανία μόνο οι μαθητές των γυμνασίων ενώ οι μαθητές των λυκείων θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση.