Νέα προτομή του Κων/νου Δαβάκη στα Κεχριάνικα

Davakis 2

Με μια σεμνή, λιτή και συγκινητική τελετή την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στο 22ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αρεόπολης–Γερολιμένα (στα Κεχριάνικα), επανατοποθετήθηκε προτομή του ήρωα της Πίνδου Κωνσταντίνου Δαβάκη, στο σημείο από το οποίο είχε κλαπεί στις 17/1/13. Η νέα μαρμάρινη προτομή, δημιούργημα του μανιάτη Μιχάλη Κάσση, χρηματοδοτήθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αθανασίου Δαβάκη, της αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίας Τζανετέα, του δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου, του διοικητή της Δ΄ Μεραρχίας υποστράτηγου κ. Σεραφείμ Χατζημιχαηλίδη, των διοικητών του ΚΕΕΜ Σπάρτης κ. Δημήτρη Μακρή και του 3ου Τάγματος Γυθείου κ. Χαράλαμπου Συνοδινού, των αντιδημάρχων Ανατολικής Μάνης κ.κ. Γεωργίας Λυροφώνη, Δημήτρη Ανδρείκου, Γεώργιου Εξαρχάκου και Μιχάλη Κατσιβέλη, του προέδρου του ΔΣ κ. Χρήστου Αναστασάκου, των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Κατερίνας Κολοκοτρώνη, Ελένης Δρακουλάκου, Αντώνη Κουμεντάκου, Αλέξανδρου Καπασούρη, Παναγιώτη Κοκκοράκη και Νίκου Μαυροειδόγγονα, του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης κ. Ανάργυρου Μαριόλη, εκπροσώπων τοπικών κοινοτήτων του δήμου, προέδρων και εκπροσώπων μανιάτικων συλλόγων και δημοτών, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος συνεπικουρούμενος από κληρικούς τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής.

Στην εκδήλωση παρέστη και αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασή Γωνιά με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Στέλιο Νικολακάκη. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ήρθαν από την Κρήτη με δική τους πρωτοβουλία για να τιμήσουν το μανιάτη ήρωα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι δεσμοί Κρήτης – Μάνης είναι ισχυρότατοι και ότι σημαντικά γεγονότα πάντοτε ενώνουν τους δύο τόπους.

Τους παρευρισκόμενους χαιρέτισε και ευχαρίστησε ο δήμαρχος κ. Ανδρεάκος, ενώ εκπρόσωπος του ΓΕΣ διάβασε το βιογραφικό του ήρωα. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της οικογένειας Δαβάκη κ. Πλάτων Δαβάκης, μεταφέροντας τις ευχαριστίες των συγγενών, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την πορεία του σπουδαίου προγόνου του. Ο δημιουργός της νέας προτομής κ. Μιχάλης Κάσσης με λόγια απλά και ενθουσιώδη συνέδεσε τους αγώνες του ήρωα με το σήμερα. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι με την εκδήλωση «τιμούμε τον αντισυνταγματάρχη και παίρνουμε δύναμη για να προχωρήσουμε». Τέλος, ο μικρός Κυριάκος Κυριακουλέας με τη στεντόρεια φωνή του απήγγειλε ποίημα αφιερωμένο στο μανιάτη ήρωα.

Στεφάνια κατέθεσαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, ο εκπρόσωπος της οικογένειας Δαβάκη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοίτας και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασή Γωνιά. Τιμές απέδωσαν άγημα και φιλαρμονική του στρατού.

Davakis 1Davakis 3Davakis 4Davakis 5Davakis 6Davakis 7Davakis 8Davakis 9Davakis 10Davakis 11Davakis 12Davakis 13Davakis 14Davakis 15Davakis 16Davakis 17Davakis 18Davakis 19Davakis 20Davakis 21Davakis 22Davakis 23Davakis 24Davakis 25