Νέες πυρκαγιές σε περιοχές του Δήμου Σπάρτης

fotia

Τα τελευταία 24ωρα εκδηλώθηκαν αγροτοδασικές πυρκαγιές εντός των ορίων του δήμου Σπάρτης. Συγκεκριμένα, στις τοπικές κοινότητες Περιβολίων και Βουτιάνων στις 21/8 και χθες, 23 Αυγούστου, στις Καρυές. Επιτόπου έσπευσε εργατοτεχνικό προσωπικό του δήμου με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου, που συνέδραμαν την πυροσβεστική υπηρεσία Σπάρτης στο έργο της, με αποτέλεσμα οι φωτιές να μην πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (πχ δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης), χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1/5/2017 μέχρι 31/10/2017) απαγορεύεται η καύση τόσο σε δασικές, αγροτικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις εκτός οικισμών όσο και στις οικοπεδικές εκτάσεις και ακάλυπτους χώρους εντός οικισμών.