Νέοι ΣΥΡΙΖΑ: “Η ΟΝΝΕΔ Σπάρτης ξύπνησε μετά από πέντε χρόνια”

neolaia SYRIZA

neolaia SYRIZA

Καυστική είναι η ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται ως απάντηση στην προ ημερών δημόσια παρέμβαση της ΟΝΝΕΔ Σπάρτης για μια σειρά ζητημάτων:

«Μετά από πέντε χρόνια, το “παιδί” επιτέλους μίλησε.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Σπάρτης, ένα κείμενο που έχει λίγο απ’ όλα: αγροτικές επιδοτήσεις, μεταναστευτικό, υγεία, ΔΕΗ. Μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον, αλλά και εντύπωση, προκαλεί το γεγονός πως χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια σκληρής, αντιλαϊκής και μνημονιακής πολιτικής, ώστε η ΟΝΝΕΔ Σπάρτης να βγει από την αφάνεια και να παρέμβει δημόσια.

Για πέντε λοιπόν χρόνια ακραίας λιτότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης και ακρωτηριασμού κάθε εργασιακού δικαιώματος, η ΟΝΝΕΔ Σπάρτης “αγρόν ηγόραζε”. Καμία παρέμβαση για την ανεργία, την επισφάλεια, τα 300 ευρώ δουλειάς χωρίς δικαιώματα, την εργοδοτική αυθαιρεσία και ό,τι άλλο διέλυσαν απ’ το κοινωνικό κράτος οι συγκυβερνήσεις των μνημονίων, μετατρέποντας έτσι το δικαίωμα στη ζωή ένα κυνήγι για επιβίωση. Καμία παρέμβαση για όλα όσα διέλυσαν το μέλλον της γενιάς μας.

Εμείς από τη μεριά μας πιστεύουμε ότι υπάρχει μια νέα κυβέρνηση η οποία θέλει να αντιστρέψει την πολιτική της λιτότητας, να δώσει προοπτική στη νεολαία. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα της γενιάς μας, για μια νέα εργασιακή προοπτική, για μια δίκαιη κοινωνία».