Νέος βανδαλισμός στο δημοτικό των Αμυκλών: Ανεστάλησαν τα μαθήματα

Σύμφωνα με καταγγελία του διευθυντή του εξαθέσιου δημοτικού σχολείου των Αμυκλών, Κωνσταντίνου Αρβανίτη, προσερχόμενοι σήμερα το πρωί στο σχολείο μαθητές και εκπαιδευτικοί αντίκρισαν άλλη μια εικόνα καταστροφής. Όπως αναφέρει, είχε καταστραφεί μέρος του δικτύου ύδρευσης, έλειπαν όλες οι βρύσες από το προαύλιο και δεν υπήρχε νερό σε κανέναν από τους χώρους του σχολείου. Τα παιδιά και το προσωπικό δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες, να πλύνουν τα χέρια τους και να πιουν νερό. “Ειδικά αυτή την εποχή με την έξαρση της εποχικής γρίπης και τις οδηγίες του υπουργείου, η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι βασική προτεραιότητά μας” σημειώνει ο διευθυντής.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός αποφασίστηκε να ανασταλούν τα σημερινά μαθήματα του πρωινού και του ολοήμερου τμήματος, με παραμονή στον χώρο του σχολείου έως τη λήξη του διδακτικού ωραρίου. Η διαμαρτυρία έχει να κάνει με τους συνεχόμενους βανδαλισμούς (καταστροφή κλιματιστικών, κλοπή πετρελαίου, κλοπή ρεύματος, καταστροφές στα αυτοκίνητα των φυλάκων και των εκπαιδευτικών, κλοπές προσωπικών ειδών του προσωπικού κλπ), την έλλειψη θέρμανσης στην αίθουσα υπολογιστών (λυόμενο), την ελλιπή και αποσπασματική φύλαξη από το δήμο και την έλλειψη φωτισμού τις βραδινές ώρες.

Όπως τονίζει ο κ. Αρβανίτης, δεν αρκεί η απλή αποκατάσταση από το δήμο μέρους των καταστροφών. Γι΄ αυτό και ζητά 24ωρη αξιόπιστη φύλαξη του σχολείου και τα σαββατοκύριακα, τις διακοπές και τις αργίες, αποκατάσταση των προβολέων για να φέγγουν το βράδυ και εντατικότερες περιπολίες της αστυνομίας.