Νέος βανδαλισμός στο μνημείο του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στη Γκαγκανιά Μολάων: Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Για τέταρτη φορά βεβήλωσαν το μνημείο που τον Αύγουστο του 2018 έστησε το ΚΚΕ στην Γκαγκανιά Μολάων για να θυμίζει τη μάχη που έγινε στην περιοχή στις 27/4/1944 από τμήμα του ΕΛΑΣ υπό τη διοίκηση του Μανώλη Σταθάκη και εξοντώθηκε ο στρατηγός των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής Φράντς Κρεζ.

Το μνημείο είναι αφιερωμένο στην ηρωική αυτή μάχη, στους ΕΛΑΣίτες, στον επικεφαλής τους και στους εκτελεσμένους πατριώτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ αναφέρει:

“Για άλλη μια φορά, με ακόμη μεγαλύτερο μένος φασίστες κατέστρεψαν το μνημείο που τους “μπαίνει” στο μάτι γιατί δεν μπορούν να δεχτούν την αλήθεια, ότι ο λαός μας πάλεψε και νίκησε με αμέτρητες θυσίες το Ναζισμό και πως οι κομμουνιστές πάντα βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. Τους ενοχλεί το μνημείο γιατί θυμίζει ότι πολιτικοί τους πρόγονοι ήταν συνεργάτες των κατακτητών, ταγματασφαλίτες, δοσίλογοι και μαυραγορίτες. Τους ενοχλεί γιατί αποκαλύπτει την πατριδοκαπηλία τους, που δεν έχει καμιά σχέση με τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό.

Οι φασίστες είναι στην ίδια ρότα με τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τους (ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ.) που θέλουν να ξεχνά ο λαό μας την ιστορία του, να ξεχνά ότι έχει τη δύναμη να οδηγήσει τις εξελίξεις προς όφελός του, φτάνει να το θελήσει.

Τώρα χρειάζεται να πέσουν στο κενό οι εθνικιστικές και ρατσιστικές κραυγές, να απομονώνεται κάθε ακροδεξιό μόρφωμα που εμφανίζεται στο πολιτικό σκηνικό, όποια προβιά και αν φορά κάθε φορά.

Σήμερα, που οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές λόγω των ανταγωνισμών που οξύνονται στην περιοχή μας, καλούμε κάθε εργαζόμενο, μικρό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο, ιδιαίτερα τη νεολαία, δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αιτία που εμπλέκει το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς σε επικίνδυνες εξελίξεις και δεν είναι άλλη από το κυνήγι του κέρδους. Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη που θα απαιτεί να μην συμμετέχει η Ελλάδα στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με την στήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων.

Λέμε ξεκάθαρα, για άλλη μια φορά (γιατί όπως φαίνεται οι φασίστες δεν είναι σε θέση να καταλάβουν και πολλά) ότι ο λαός και το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Έτσι όπως τους τσάκισε η πάλη του λαού στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον θα τους τσακίσει και θα τσακίσει και το σύστημα που τους γεννά και θα τους στείλει στα αζήτητα της ιστορίας, για πάντα αυτή τη φορά”.