Νέος γύρος αντιπαράθεσης του ΠΑΜΕ με τον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Σπάρτης

Με τον αφοριστικό τίτλο “Γκεμπελίσκοι της οκάς”, το ΠΑΜΕ Οικοδόμων ζητά με δημόσια ανακοίνωση από τον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Σπάρτης να αποδείξει με στοιχεία ότι στις 2/2 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου για την απεργία της 5/2. Αναλυτικά η τοποθέτηση του ΠΑΜΕ:

PAME logo“Στη «λακωνική» απάντηση του κ. προέδρου του σωματείου οικοδόμων Σπάρτης προς το ΠΑΜΕ, αναφέρεται μεταξύ άλλων σοφιστειών, μιας και δεν απαντάει επί της ουσίας στην καταγγελία του ΠΑΜΕ, ότι τα μέλη του (!) δεν παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Αυτονόητο βεβαίως ότι δεν… προσήλθαμε διότι:

α) Δεν ειδοποιηθήκαμε από τον πρόεδρο, ως όφειλε

β) (και κυριότερο)… ουδέποτε πραγματοποιήθηκε η εν λόγω «συνεδρίαση», γεγονός που το επιβεβαιώνει η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ.

Ας μας απαντήσει ο κ. πρόεδρος:

Πώς γίνεται να «πραγματοποιήθηκε» συνεδρίαση του ΔΣ στις 2 Φεβρουαρίου στις 7.οο΄ το απόγευμα και τα τοπικά sites να έχουν δημοσιεύσει την απόφασή του, από… το πρωί (!) της ίδιας μέρας;

Καλούμε τον κ. πρόεδρο…

1) Να μας απαντήσει γιατί δεν συγκάλεσε γενική συνέλευση (ΓΣ) του σωματείου για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, όπως επανειλημμένα του προτείναμε.

2) Να παρουσιάσει το βιβλίο πρακτικών (αν υπάρχει) ή τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ, συμπεριλαμβανομένης και της «συνεδρίασης» φάντασμα της 2/2/2016(!).

3) Να παρουσιάσει το βιβλίο πρακτικών (αν υπάρχει) ή τα πρακτικά των ΓΣ.

Έτσι θα δουν οι συνάδελφοι οικοδόμοι, αν έχει συγκαλέσει καμιά ΓΣ για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου και για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Έτσι όλοι θα καταλάβουμε ότι αυτό δεν είναι λειτουργία εργατικού σωματείου, δεν είναι καν… καφενείο, που τουλάχιστον εκεί συζητούμε όλα τα προβλήματά μας.

Γιατί λοιπόν ο κ. πρόεδρος έδρασε εν κρυπτώ από τους συναδέλφους του; Γιατί απέφυγε τη συνεδρίαση του ΔΣ;

Την απέφυγε, γιατί, αναγκαστικά, θα συζητούσε την πρόταση του ΠΑΜΕ για την απεργία, την απέφυγε γιατί όπως στην προηγούμενη συνεδρίαση θα υιοθετηθεί από τους συναδέλφους το πλαίσιο διεκδικήσεων και η συμμετοχή στη συγκέντρωση του ταξικού κινήματος.

Μήπως ο κ. πρόεδρος έχει επηρεαστεί -στη δράση του- από τις πολλές συναναστροφές του με τα κυβερνητικά στελέχη στις συγκεντρώσεις στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ(;)

Πάντως, ας ξέρει, στο οικοδομικό κίνημα, που με μπροστάρη το ΠΑΜΕ είχε σοβαρές κατακτήσεις, η συκοφαντία, τα ψέματα και η λάσπη δεν πιάνουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στα μέτρα που έρχονται”.