Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ο Ανάργυρος Μαριόλης

Ο διευθυντής του κέντρου υγείας Αρεόπολης, μετά από έντεκα χρόνια στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Επαγγελματικής Ένωσης Γενικών Ιατρών, εξελέγη πρόεδρος στην Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, κατά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις 13 Απριλίου.

Η Γενική Ιατρική αριθμεί περίπου 3700 ιατρούς, κατέχοντας έτσι τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες στη χώρα μας.

Το επιστημονικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο του κ. Μαριόλη είναι γνωστό. Στα πρώτα του βήματα ίδρυσε το 2003 το πρώτο κέντρο υγείας αστικού τύπου στην Ελλάδα, στο Βύρωνα Αττικής, το οποίο αποτέλεσε και παράδειγμα για πολλές μεταρρυθμιστικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Ελλάδα. Στη συνέχεια προχώρησε στην αναβάθμιση και ανασυγκρότηση των ιατρικών υπηρεσιών στη Μάνη, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε ιατρικά περιοδικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και έχει διατελέσει ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια. Έχει επίσης λάβει αρκετές βραβεύσεις, με κορυφαία εκείνη από την Ακαδημία Αθηνών.

Η εκλογή του σε αυτή την καίρια για το μέλλον της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής θέση συνοδεύτηκε από την υπόσχεση για συνεχή επαγρύπνηση και αγώνα για την αναβάθμιση της ειδικότητας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Ελλάδα.