Νέο έργο συντήρησης του λακωνικού επαρχιακού δικτύου

Δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο με τίτλο «Συντήρηση της με αριθμό 25 Επ.Ο. Κροκεές – Αλάημπεη – Στεφανιά, της με αριθμ. 26 Επ.Ο. Σκάλα – Γύθειο και της με αριθμό 29 Επ.Ο. Σκάλα – Έλος – Γλυκόβρυση – Άγιος Ιωάννης», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Η συντήρηση των συγκεκριμένων δρόμων κρίθηκε επιτακτική από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, διότι εξυπηρετούν παραγωγικές περιοχές με κίνηση βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα. Παράλληλα συντηρείται ο παραλιακός άξονας σύνδεσης μεταξύ των δήμων Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα, που την καλοκαιρινή περίοδο παρουσιάζει αυξημένη κίνηση.

Το έργο προβλέπει εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος των οδών, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων.

Όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν προγραμματίσει για τους επόμενους δύο μήνες τη δημοπράτηση έργων συντήρησης σε όλο σχεδόν το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λακωνίας, εξέφρασε δε την ελπίδα ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του.