Νέο θεσμικό πλαίσιο για τις μετεγγραφές φοιτητών

meteggrafes foititon

meteggrafes foititon

Νέο θεσμικό πλαίσιο για διεύρυνση των κριτηρίων των μετεγγραφών φοιτητών στα πανεπιστήμια εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για ένα σχέδιο διορθωτικών παρεμβάσεων που θα ευνοήσει τις μετεγγραφές αδελφών και θα δώσει ανάσα σε οικογένειες με περισσότερους από έναν φοιτητές, οι οποίες αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να συντηρούν ακόμη και τρία σπίτια σε διαφορετικές πόλεις της χώρας.

Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής σε πανεπιστήμια κοντά στην πόλη όπου ζουν οι γονείς ή στην ίδια πόλη και για όσες οικογένειες σπουδάζουν ένα παιδί αλλά έχουν διαπιστωμένη αδυναμία να καλύψουν οικονομικά τις απαιτήσεις της φοιτητικής ζωής μακριά από το σπίτι (ενοίκια, φαγητό, λογαριασμοί, μετακινήσεις).

Η φιλοσοφία του υπουργείου κινείται στην κατεύθυνση επιείκειας ως προς τα εισοδήματα, ανεβάζοντας το εισοδηματικό όριο σε ένα ποσό που μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και τις 30.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα) και να προσαυξάνεται αναλόγως με τον αριθμό των μελών της οικογένειας. Επί της ουσίας, εκτός της ύπαρξης ενός άπορου φοιτητή ή δύο ή και περισσότερων αδελφών – φοιτητών, θα συνυπολογίζονται ο αριθμός των μελών της οικογένειας και τα εισοδήματά της.

πληροφορίες από “Τα Νέα”