Νέο πυροσβεστικό όχημα για την ΕΟΔ Λακωνίας

oxima Ellinikis Omadas Diasosis Lakonias (2)

oxima Ellinikis Omadas Diasosis Lakonias (1)

Το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος παραχώρησε στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας πυροσβεστικό όχημα τύπου Steyr 680 Μ3 χωρητικότητας 2,5 τόνων νερού, το οποίο πρόκειται να ενισχύσει από την επόμενη αντιπυρική περίοδο τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού μας.

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2013 και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 14/10, με την παραλαβή του οχήματος και τη μεταφορά του στη Σπάρτη από μέλη της Ομάδας. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ελέγχου και συντήρησης, καθώς και η προετοιμασία πλήρους διαμόρφωσης του πυροσβεστικού οχήματος στα χρώματα και τα σήματα της ΕΟΔ Λακωνίας. Το έργο αυτό έχουν αναλάβει μέλη της Ομάδας, αλλά και φίλοι και υποστηρικτές της.

oxima Ellinikis Omada Diasosis Lakonias (2)

Σε ανακοίνωση της ΕΟΔ για την παραχώρηση αυτή, εξαίρονται η συμβολή του τέως διοικητή ΠΥ Σπάρτης και νυν διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας αρχιπύραρχου Χρύσανθου Αθανασόπουλου και της βουλευτού κ. Φεβρωνίας Πατριανάκου. Για το λόγο αυτό η Ομάδα τούς απευθύνει θερμές ευχαριστίες.