Θέματα του ΕΣΠΑ απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, την τηλεδιάσκεψη που είχε χθες το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων Δημήτρη Σκάλκο.

Στην παρέμβασή του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισήμανε ότι όσον αφορά στα αίτια για τα σχετικά χαμηλά επίπεδα απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ θα πρέπει να συνυπολογιστεί η ανεπάρκεια των διοικητικών μηχανισμών που διαχειρίζονται θέματα του εν λόγω προγράμματος.

Αναφερόμενος στο νέο ΕΣΠΑ και εστιάζοντας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Νίκας χαρακτήρισε “ελάχιστη” την πίστωση των 28,5 εκ. ευρώ που της διατίθενται μέσω του ΕΣΠΑ 2021 – 2024 για τον τομέα των υποδομών. “Είναι ελάχιστη η συγκεκριμένη πίστωση και αυτό θα έχει ως συνέπεια να μην δίνεται δυνατότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να ανταποκριθεί στα αντικειμενικά πολλά προβλήματα που καλείται να επιλύσει στον τομέα αυτό, ιδία στα οδικά έργα” παρατήρησε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει και ο ίδιος τονίσει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με υπουργούς της κυβέρνησης.