Τατούλης: “Ναι στην αξιολόγηση αλλά με κριτήρια αντικειμενικότητας”

Tatoulis

Tatoulis

“Παγώνουμε την εξέλιξη της αξιολόγησης γιατί δεν έχουν κριθεί τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας, δεν έχουν σταλεί εξειδικεύσεις για την αντικειμενικότητα της αξιολόγησης και γιατί, σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη, οι υπηρεσιακές μεταβολές παγώνουν μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων των νέων περιφερειακών διοικήσεων”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου χθες Τρίτη, 9 Ιουλίου.

“Δεν αρνούμαστε την αξιολόγηση, αλλά είμαστε αντίθετοι σε ερασιτεχνισμούς και σε επικίνδυνα παιχνίδια εν ονόματί της”, είπε επίσης ο κ. Τατούλης και συμπλήρωσε ότι “το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να θέσει εξειδικεύσεις και κριτήρια για την αξιολόγηση, ώστε να ισχύσει το άρθρο 5 του Συντάγματος περί ισονομίας”.

“Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της διοίκησης και της Πολιτείας να δημιουργεί συνθήκες αξιολόγησης, άρα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει εξαρχής να αφορίζεται η αρχή της αξιολόγησης”, προσέθεσε και τόνισε ότι “σύμφωνα με τη μελέτη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης, θα πρέπει αποκλειστικά και κύρια να τηρηθούν τα στοιχεία για τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας της αξιολόγησης”.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε το Σώμα ότι ενώ θα έπρεπε να έχει εκδώσει ήδη από το νόμο την ποσόστωση κατανομής ανά διεύθυνση, δεν το έχει κάνει.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα το οποίο ανέφερε ότι πρέπει να γίνει αναστολή της εφαρμογής των συγκεκριμένων διατάξεων μέχρι την τροποποίηση του νόμου και την επαναφορά στο αρμόδιο υπουργείο, για να το επαναδιαπραγματευθεί και να τροποποιηθούν οι επίμαχες διατάξεις, έτσι ώστε η αξιολόγηση των υπαλλήλων να διέπεται από αντικειμενικότητα και αμεροληψία.