“Ναι” στο δημοψήφισμα αποφάσισε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Apostolopouleio Tripoli

Apostolopouleio Tripoli

Κατείγουσα συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με αντικείμενο τις τελευταίες κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις. Η απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία προβλέπει τα ακόλουθα:

1) Αποτελεί εθνικά κόκκινη γραμμή η αυστηρή παραμονή της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2) Η κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να ξεπεράσουν την προσπάθεια κομματικής επιβίωσης και να προτάξουν το εθνικό συμφέρον.

3) Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι συνεργασίες και συνέργειές της με ευρωπαϊκές Περιφέρειες και διεθνείς εταίρους της για την ενίσχυση της προσπάθειας της χώρας για συμφωνία για μια Ευρώπη των αξιών της αλληλεγγύης των λαών και της συνεργασίας.

4) Στην κρίσιμη για τα συμφέροντα της χώρας ψηφοφορία του δημοψηφίσματος, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, παραμένουμε αταλάντευτοι στο ΝΑΙ για την ευρωπαϊκή συνύπαρξη και ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης τρεις από τις παρατάξεις της μειοψηφίας (Πελοπόννησος Πρώτα, Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία, Πελοπόννησος Οικολογική) την κατήγγειλαν ως προσχηματική συνδεόντάς την με σκοπιμότητες και αποφάσισαν να απέχουν.