Να ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι του χωριού ζητά ο πρόεδρος Γερακίου

Επιστολή προς την 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λακωνίας έστειλε ο πρόεδρος του Γερακίου Παναγιώτης Αγγελέτος, στην οποία αιτείται την πρόσληψη προσωπικού στον αρχαιολογικού χώρο του Κάστρου Γερακίου και τις βυζαντινές εκκλησίες του οικισμού.

Όπως αναλυτικά αναφέρει: “Δυστυχώς ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου Γερακίου για ακόμα μια φορά έκλεισε -λόγω έλλειψης προσωπικού- την Κυριακή 17 Νοεμβρίου. Οι δε βυζαντινές εκκλησίες παραμένουν κλειστές για χρόνια πάλι λόγω έλλειψης προσωπικού.

Είναι λυπηρό να έρχονται επισκέπτες στον τόπο μας από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό να βρίσκουν τις πόρτες ερμητικά κλειστές και να μην μπορούν να θαυμάσουν αυτά τα σπάνια δείγματα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και αγιογραφίας.

Επί σειρά ετών αιτούμαστε την πρόσληψη μόνιμου αλλά και εποχιακού προσωπικού ώστε να αναβαθμιστεί ο τόπος μας τουριστικά και οι τουρίστες να μην φεύγουν άπραγοι. Συνεχίζουμε να έχουμε το ίδιο πάγιο αίτημα ώστε ο αρχαιολογικό χώρος του Κάστρου Γερακίου και οι βυζαντινές εκκλησίες του οικισμοί να είναι συνέχεια ανοιχτές και ο τόπος μας να γίνει τουριστικός προορισμός με συνέπεια να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία”.