“Να αποκατασταθούν οι πληγέντες με άμεσα μέτρα”

Patrianakou

Patrianakou

Την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές και να αποκατασταθούν οι πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό Λακωνίας την 1η Δεκεμβρίου, επισημαίνει προς όλους τους αρμόδιους υπουργούς η κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, με ερώτησή της στη βουλή. Συγκεκριμένα, ζητά να ληφθούν και για τους πληγέντες δήμους της Λακωνίας τα ανάλογα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις πληγείσες περιοχές του δήμου Άργους-Μυκηνών, που αφορούν σε άμεση χρηματοδότηση των δήμων για εργασίες αποκατάστασης δρόμων και γεφυρών, άμεση χρηματική ενίσχυση των πληγέντων, καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα, καθώς και αντιπλημμυρικά έργα. Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης επέμβασης του ΕΛΓΑ, ώστε να επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή εκτίμηση των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες.

Όπως ενημέρωσε τους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας η κ. Πατριανάκου, οι ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις έπληξαν κυρίως περιοχές των δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης, οι οποίοι με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων ζήτησαν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τους γνωστοποίησε ακόμη πως η συγκοινωνία σε κάποια σημεία έχει διακοπεί λόγω της κατάστασης του επαρχιακού δρόμου, ενώ καταστροφικές ζημιές έχουν προκληθεί στην εν γένει αγροτική οδοποιία της ευρύτερης περιοχής. Πρόσθεσε πως αντίστοιχου μεγέθους προβλήματα και ανάλογης σοβαρότητας ζημιές παρατηρούνται στις αγροτικές καλλιέργειες, λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Τέλος, επειδή πολλές περιοχές του δήμου Ανατολικής Μάνης έμειναν για περισσότερες από δεκατρείς ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και αφού στο συγκεκριμένο δήμο υπάρχουν μόνιμα προβλήματα ηλεκτροδότησης, η κ. Πατριανάκου ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της ΔΕΗ.