Να ενημερώνουν για την ύπαρξη αδέσποτων καλεί τους πολίτες ο δήμος Σπάρτης

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του, ο δήμος Σπάρτης το τελευταίο διάστημα έχει κληθεί από πολίτες να περισυλλέξει νεογέννητα κουτάβια μαζί με τη μητέρα τους από την πόλη της Σπάρτης και την ευρύτερη περιοχή του δήμου. Ζητά λοιπόν από τους πολίτες να ενημερώνουν έγκαιρα για οποιονδήποτε αδέσποτο σκύλο και κυρίως θηλυκό, ώστε να προβαίνει στην περισυλλογή και τις απαραίτητες ενέργειες διαχείρισής τους (κτηνιατρική εξέταση, ηλεκτρονική σήμανση, στείρωση κλπ) με σκοπό τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων.

Καλεί ακόμη τους ιδιοκτήτες αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών τους, να μεριμνούν για τη στείρωση των ζώων τους εφόσον δεν επιθυμούν την αναπαραγωγή τους.

Υπενθυμίζει τέλος ότι όποιος για εμπορικό σκοπό εκτρέφει, αναπαράγει ή πωλεί ζώα συντροφιάς, οφείλει να εφοδιάζεται με αντίστοιχη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, που εκδίδεται από την οικεία περιφέρεια της κατοικίας του.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 15460 (τηλεφωνική γραμμή με αστική χρέωση) όλο το 24ωρο και τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα 27313 61132 και 27313 61127.