“Να ενισχυθούν οι ακτοπλοϊκές γραμμές”

Tatoulis

Tatoulis

Ενίσχυση και όχι κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μονεμβάσιας – Πειραιά – Γυθείου – Κυθήρων – Αντικυθήρων – Κρήτης ζήτησε στην παρέμβασή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας ότι η ενδεχόμενη οριστική κατάργησή της “επιτείνει τα προβλήματα ερημοποίησης των ακριτικών περιοχών και αντιβαίνει στο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.

Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε επίσης ότι η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει και δρομολογήσει την υλοποίηση σημαντικών υποδομών, όπως τα λιμάνια Μονεμβάσιας και Γυθείου, με σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, και μια ενδεχόμενη κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα οδηγούσε σε αδρανοποίηση και απαξίωσή τους.

Επεσήμανε ακόμη στην επιστολή του ότι από την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2014, περί αναπροσαρμογής μισθωμάτων, η μόνη ακτοπλοϊκή σύνδεση που δεν αναφέρεται είναι η συγκεκριμένη.

Έθεσε, τέλος, ο κ. Τατούλης στη διάθεση του υπουργείου κάθε δυνατή συνδρομή της Περιφέρειας προκειμένου να σχεδιαστεί η ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Πελοποννήσου, ούτως ώστε και οι βιοτικές ανάγκες των κατοίκων να καλύπτονται και το τουριστικό προϊόν της περιοχής να μπορέσει να αναπτυχθεί.