Να μην κλείσει το υποκατάστημα της Πειραιώς στις Κροκεές ζητά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας

Ανακοίνωση σχετικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στις Κροκεές εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας αναφέροντας τα εξής: “Η τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματός της στις Κροκεές. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα κατά το τελευταίο διάστημα λειτουργούσε μία φορά την εβδομάδα για την εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής και κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Κροκεών (Κροκεές, Δαφνί, Βασιλάκιο, Λάγιο).

Οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι επιβάλλουν την παραμονή του υποκαταστήματος. Οι Κροκεές διαθέτουν έντονη οικονομική δραστηριότητα με μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών και αγροτών. Διαθέτουν επίσης ένα από τα τρία ΠΟΠ ελαιόλαδα του νομού μας, γεγονός το οποίο δημιουργεί πρόσθετες αξίες στην περιοχή. Με το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα δημιουργηθούν προβλήματα κοινωνικής συνοχής. Οι Κροκεές κι όλη η Δημοτική Ενότητα είναι μια ακμάζουσα περιοχή που αποδεικνύεται από την ύπαρξη παιδικού σταθμού, δημοτικού σχολείου, γυμνασίου και λυκείου. Η διαβίωση των ηλικιωμένων ανθρώπων που συναναστρέφονται με το υποκατάστημα στις Κροκεές, των ομογενών μας που είναι πάρα πολλοί και επιστρέφουν τακτικά στην περιοχή αναδεικνύει και μια άλλη διάσταση της δραστηριότητας της περιοχής. Οι συντάξεις, επιδοτήσεις, πληρωμές και επιστροφές ΦΠΑ, πληρωμές λογαριασμών και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων καταδεικνύουν την αναγκαιότητα παραμονής του υποκαταστήματος.

Μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ Κροκεών το 2011 και την αποτροπή των σχεδίων για κλείσιμο και του Λυκείου Κροκεών το ίδιο έτος και των ΕΛΤΑ, η περιοχή δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση.

Η τράπεζα Πειραιώς πρέπει να αναθεωρήσει την απόφαση της και να συνεχίσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα τη λειτουργία του έστω μία φορά την εβδομάδα”.