“Να μη χαθεί η εξισωτική λόγω καταρροϊκού”

Apostolakos Tzanetea

Apostolakos Tzanetea

Επιστολή προς τον λάκωνα πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Αποστολάκο απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, προκειμένου να μη χαθεί η εξισωτική αποζημίωση που δίνεται στους κτηνοτρόφους λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης των κοπαδιών τους σε θερινά βοσκοτόπια. Η απαγόρευση μετακίνησης έχει επιβληθεί μετά τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού που παρουσιάστηκαν στο νομό.

Ακολουθεί η επιστολή:

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του ΟΠΕΚΕΠΕ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους κτηνοτρόφους της Λακωνίας λόγω των κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής μας.

Οι λάκωνες κτηνοτρόφοι υποχρεούνται βάσει της κείμενης νομοθεσίας κάθε χρόνο να μετακινούν τα ζώα τους προς τα θερινά βοσκοτόπια, λαμβάνοντας για το λόγο αυτό εξισωτική αποζημίωση.

Όπως γνωρίζετε, λόγω του καταρροϊκού πυρετού έχει υποχρεωτικά απαγορευθεί η μετακίνηση των κοπαδιών στα οποία έχει παρουσιασθεί κρούσμα και υπάρχει βάσιμη εκτίμηση ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα πληρωμής της εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2014.

Επειδή η Λακωνία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κτηνοτροφικές περιοχές της χώρας μας, διαθέτοντας πάνω από 280.000 αιγοπρόβατα και 10.000 βοοειδή, παρακαλούμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον αποκλεισμό ενός τέτοιου ενδεχομένου προκειμένου να διασφαλιστεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων μας και να μας ενημερώσετε για τυχόν ενέργειές σας επί του θέματος.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας”.