“Να συγκληθεί άμεσα το ΠΕ.ΣΥ. για τα έργα”

Voudouris - Patsarinos

Voudouris - Patsarinos

Να συγκαλέσει άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την παρουσία των προϊσταμένων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ενόψει των επερχόμενων εκλογών, ώστε “να αποσαφηνισθεί η πορεία των δημόσιων έργων στην Πελοπόννησο, αλλά και η πορεία και η εμπλοκή σε αυτά, των κατασκευαστικών επιχειρήσεων που ανήκουν στην οικογένεια του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, για να μην θίγεται και βάλλεται ο θεσμός της περιφερειακής διοίκησης” καλούν από κοινού με ανακοίνωσή τους τον περιφερειάρχη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Οδυσσέας Βουδούρης με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Νίκο Πατσαρίνο.

Όπως υποστηρίζουν, “γεννιούνται κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του “συστήματος Τατούλη”, ειδικότερα στο νευραλγικό τομέα των δημόσιων έργων”, που όπως αναφέρουν αποτελεί “έναν τομέα που ο περιφερειάρχης επιμένει να διαχειρίζεται αυστηρά προσωπικά, και παράτυπα να μην παραχωρεί την υπογραφή του στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, από τη στιγμή που στα έργα εμπλέκονται συγγενικά του πρόσωπα πρώτου βαθμού”.

“Ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά προκαλεί”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “η ξαφνική “αφωνία” που χτύπησε την κατά τα άλλα λαλίστατη διοίκηση της Περιφέρειας”.

Χαρακτηρίζοντας ως μείζον ηθικό ζήτημα “την εξαιρετικά “προνομιούχα” συνεργασία της διοίκησης της Περιφέρειας και του οικογενειακού “ομίλου επιχειρήσεων” Τατούλη,” οι οι κ.κ. Βουδούρης και Πατσαρίνος ρωτούν:

“Τι έχει πράξει η κυβέρνηση από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος κατέθεσε στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη και Υποδομών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοϊδη, ειδικό φάκελο για τα εν εξελίξει έργα στην Πελοπόννησο;

Ποια είναι τα συμπεράσματα των οικονομικών εισαγγελέων και του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που έχουν λάβει πλήθος στοιχείων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πριν από έξι μήνες;

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πριν από ένα χρόνο συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη και (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν) συζήτησαν διεξοδικά την πορεία των έργων στην Πελοπόννησο, γνωρίζει τα ζητήματα που έχουν ανακύψει;”.

“Αν ούτε αυτά τα ερωτήματα απαντηθούν, τότε εύλογα προκύπτει ότι η Πελοπόννησος, εκτός από προνομιακό πεδίο εφαρμογής των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, παράλληλα έχει καταστεί και Ειδική Ζώνη… συγκεκριμένων κατασκευαστικών συμφερόντων!”, τονίζουν κλείνοντας.