Να χαρακτηριστούν κι άλλοι επαγγελματίες ως πληττόμενοι ζητά η Τζανετέα

Να συμπεριληφθεί ο ΚΑΔ 4633 (χονδρικό εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων, αβγών και βρώσιμων ελαίων και λιπών) στον κατάλογο με τις πληττόμενες επιχειρήσεις, προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρα ενίσχυσης, ζήτησε σήμερα στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου η σύμβουλος Αδαμαντία Τζανετέα.

Όπως υποστήριξε η πρώην αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας “τον τελευταίο καιρό υπάρχει σωρεία διαμαρτυριών από επιχειρηματίες – εξαγωγείς ελαιολάδου που δεν συμπεριλαμβάνονται στις «Προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τη δράση 3 κ 4 ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid – 19» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι επιχειρηματίες εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν να συμπεριληφθεί και το ελαιόλαδο με ΚΑΔ 4633. Οι επιχειρήσεις που εξάγουν έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα γιατί η εστίαση που αποτελεί την κύρια πηγή απορρόφησης δεν λειτουργεί”.

Ζήτησε διεύρυνση του καταλόγου “ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις στην παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος, τους ασφαλιστικούς φορείς και τους εργαζόμενους. Είναι γεγονός ότι εκτός από τους εξαγωγείς ελαιολάδου, πλήττονται πολλοί ακόμα επιχειρηματίες. Ιδιαίτερη όμως έμφαση πρέπει να δοθεί και στους παραγωγούς που βλέπουν συνεχώς το εισόδημα τους να μειώνεται”.