Βοιές: Άμεση η ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων

Tsironis Giannis 1

Tsironis Giannis 1

Τα χωριά της Νεάπολης που επλήγησαν από την πρόσφατη μεγάλη φωτιά επισκέφθηκε χθες (28/7) ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να έχει εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής και να δρομολογηθούν άμεσα οι μελέτες και τα έργα αποκατάστασης.

Πιο αναλυτικά, ο αναπληρωτής υπουργός, συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή Δασών του ΥΠΑΠΕΝ Κ. Δημόπουλο, τον δήμαρχο Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων, περιόδευσε στα χωριά της Νεάπολης και πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη στη Νεάπολη, όπου συζητήθηκε το μείζον ζήτημα των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή για την προστασία των χωριών.

Ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι χρειάζεται άμεση έναρξη των μελετών και της κατασκευής των έργων, πριν έρθουν οι βροχές, με μεγάλη, όπως τόνισε, προσοχή στο σχεδιασμό για να μην υπάρξουν αστοχίες, όπως συνέβη στο παρελθόν σε άλλες περιοχές. «Υπάρχει εκτεταμένη καταστροφή και πολύ μεγάλος κίνδυνος απώλειας εδαφών, κατολισθήσεων και έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Υπ’ αυτήν την έννοια, πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ως Πολιτεία -με συνδυασμένη δράση πολλών υπουργείων- προκειμένου να αποκατασταθούν ταχύτατα οι ζημιές και να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες», τόνισε.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να δρομολογηθούν άμεσα οι μελέτες και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν τα αναγκαία έργα.

πηγή: avgi.gr