Νεάπολη: Με τους αλιείς συζήτησε το “Ποτάμι”

Potami Neapoli

Potami Neapoli

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το “Ποτάμι” έφτασε έως το νότιο άκρο της Πελοποννήσου, στη Νεάπολη Λακωνίας, όπου συζήτησε με ψαράδες, εκπροσώπους αλιευτικών φορέων, αλλά και με πολλούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, για θέματα που αφορούν την προστασία των αλιευτικών μας πόρων.

Στη συνάντηση – συζήτηση της Κυριακής συμμετείχαν σχεδόν εκατό άτομα, ενώ οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη σοβαρή υποβάθμιση που αντιμετωπίζει η αλιεία και τα ιχθυαποθέματα στις θάλασσές μας, καθώς και για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν στην πράξη τα πολυάριθμα προβλήματα. “Προβλήματα που άλλοτε οφείλονται σε άγνοια, αδιαφορία ή ανεπάρκεια των κρατικών μηχανισμών, αλλά δυστυχώς συχνά στην εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων και την έλλειψη πραγματικής βούλησης να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις”, επισημαίνει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Potami Neapoli 1

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αναστασία Μήλιου, θαλάσσια βιολόγος και υπεύθυνη τομέα Αλιείας στο “Ποτάμι”, η οποία ανέλυσε τους παράγοντες που υποβαθμίζουν και απειλούν τους αλιευτικούς μας πόρους, καθώς και τις προτάσεις του “Ποταμιού” για την ανάκαμψη της ελληνικής αλιείας. Τη συζήτηση συντόνισαν ο Μανόλης Τσακίρης, συγγραφέας (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών) και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του “Ποταμιού”, καθώς και ο Γιώργος Αρώνης, πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Αλιέων Νεάπολης, ενώ παρών ήταν και ο υποψήφιος βουλευτής του “Ποταμιού” στη Λακωνία Γιάννης Σερβές.